Când se deschide Pasajul de la Doamna Ghica? Au început testele de rezistență

Autor: Radu Țuțulan 25 aug. 2023 Știri auto

Lucrările la acest proiect de infrastructură s-au încheiat, iar Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat când se deschide Pasajul de la Doamna Ghica. Deocamdată, se fac testele de rezistență.

După trei ani de întârzieri, lucrări la pasajul Doamna Ghica s-au încheiat! Acum se fac testele de rezistență și se fac ultimele verificări tehnice.

Au început primele probe la Pasajul Doamna Ghica – testele statice. Pentru realizarea acestor măsurători sunt folosite 8 autoutilitare de mare tonaj care sunt poziționate în diferite puncte ale pasajului. După finalizarea acestor probe, Trustul de Clădiri Metropolitane Oficial va realiza testele dinamice, luni și marți, 28-29 August”, a anunțat pe Facebook Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei.

Când se deschide Pasajul de la Doamna Ghica

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat când se deschide Pasajul de la Doamna Ghica.

Oraşul este complicat şi ca să rezolvi o problemă de structură a oraşului trebuie să acţionezi structurat. Nu mai merge să pui un pod aici, un pod acolo. În două săptămâni o să dăm drumul la podul de Doamna Ghica. Am muncit mult acolo. Nu o să rezolvăm mare lucru. Adică în intersecţia aceea se va circula mai bine, dar oamenii vor trece şi se vor bloca în intersecţia următoare”, a declarat edilul, citat de Hotnews.

Nicușor Dan e de părere că nu investițiile în infrastructura rutieră vor rezolva problema traficului din București, ci transportul public. Acesta consideră că achiziționarea unor tramvaie, autobuze și troleibuze moderne va determina mai mulți oameni să renunțe la mașina personală.

Pasajul de la Doamna Ghica este realizat Compania Municipală Trustul de Clădiri Metropolitane, instituție aflată în subordinea Primăriei Capitalei.

Lucrările la pasajul de la Doamna Ghica au început în 2018 și aveau termen de finalizare mai 2020.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Stelian Bujduveanu / Facebook


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide