Când se va deschide parcarea Park & Ride de la Pantelimon. Lucrările au început acum doi ani

Autor: Cristian Agatie 29 iul. 2021 Știri auto

Primarul Capitalei Nicușor Dan a anunțat când se va deschide parcarea Park & Ride la Pantelimon. Lucrările au început acum doi ani, pe vremea administrației Firea, dar lipsa unei componente esențiale a dus la întârzierea inaugurării.

Intră în Galeria FOTO

Potrivit lui Nicușor Dan, stadiul lucrărilor la parcarea supraetajată din Pantelimon a ajuns la 99%. O singură componentă mai lipsește pentru ca aceasta să fie dată în folosință, și anume un transformator pentru alimentarea cu energie electrică.

„Tot ce lipsește în acest moment este un post de transformare. Așa cum am vorbit cu echipa de constructori, a existat un acord cu Enel pentru ca acest post de transformare să fie deja realizat încă din 2019, însă Primăria nu și-a achitat obligațiile de plată și s-a schimbat legea între timp şi trebuie să facem noi. Asta este tot ce ne mai lipsește în acest moment.

Am semnat acordul pentru act adițional, ne mai lipsesc 80 de zile, din care 70 de zile aducerea materialelor şi 10 zile instalarea. Deci, foarte probabil mai devreme de 1 noiembrie o să avem această parcare funcțională”, a declarat Nicușor Dan la o conferință de presă organizată pe șantierul Parcării Pantelimon.

Când se va deschide parcarea Park & Ride de la Pantelimon. Nicușor Dan este optimist

Parcarea de tip Park & Ride din mijlocul intersecției de la Pantelimon are o capacitate de 500 de locuri și va fi de tip intermodal, fiind interconectată cu stațiile de tramvai și autobuz. Valoarea investiției este de aproximativ 21 de milioane de euro. Asta înseamnă că fiecare loc de parcare costă 42.000 de euro, cât o garsonieră.

„Această parcare va avea 500 de locuri. Ea este conectată cu tramvaiul, cu autobuzul, deci este o invitație pentru toate persoanele care intră în București cu mașina să-și lase mașina în această parcare. Este și o chestiune de timp și o chestiune de confort, să nu stai în trafic în ambuteiaje, să continui cu transportul public”, a explicat Nicușor Dan.

Actualul primar a preluat lucrarea de la vechea administrație când stadiul lucrărilor era de 55%, iar conturile Primăriei Capitalei erau blocate.

„Este o investiție pe care Primăria Capitalei a început-o în 2011, soluția pentru parcare a fost modificată în 2019, în acel moment s-a spus că lucrările vor fi terminate în 2020, se vede că lucrul acesta nu s-a întâmplat. E bine, totuși, că în 2021, la 1 noiembrie, o să avem această parcare funcțională”, a mai spus Nicușor Dan.

Finalizarea parcării nu garantează că aceasta va fi folosită de cei care vin cu mașina în București. O parcare similară, inaugurată acum trei ani în zona Străulești, stă mai mult goală pentru că oamenii preferă să parcheze gratuit în centrul orașului. Nicușor Dan a anunțat însă că va elimina locurile de parcare gratuite, pentru a încuraja folosirea parcărilor de la periferie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide