Care este cea mai bună mașină pe care să faci școala de șoferi în București

Autor: ProMotor 02 mart. 2020 Știri auto

Visul oricărui om care împlinește 18 ani este să-și cumpere o mașină, așa că nu este de mirate că parcul auto din România, și nu numai, este într-o continuă creștere.

Cu toții ne dorim o mașină personală cu care să putem pleca oriunde și oricând. Mașina înseamnă libertate… pe lângă cheltuieli, poluare și aglomerație, însă asta este cu totul altă discuție. Revenind la obținerea permisului auto, în anul 2020, există mai multe criterii după care viitori șoferi își aleg mașina de școală.

Cea mai bună mașină pentru școală este un concept relativ, indiferent că vrei să conduci în București sau oricare alt oraș din țară. Mai degrabă este vorba de preferințele fiecăruia (sedan, hatchback sau SUV), de bugetul pe care îl are la dispoziție, dar și de categoria pentru care vrea să obțină carnetul.

Șoferul comod – cutie de viteze automată

Această opțiune este destul de recentă pe mașinile de școală. Este mult mai confortabilă la condus deoarece mașina își alege singură viteza cu care trebuie să circule, iar elevul este scutit de „amestecatul în mămăliga”, cum se spune în limbajul popular, te scutește și de stresul abreiajului, dar și de momentele când moare motorul în intersecție. Ne amintim cu toții primele ore de șofat, când instructorul ne explica cum cuplează ambreiajul și cum trebuie să eliberăm pedala.

După obținerea permisului pentru categoria B (cutie automată), pe verso permisului de conducere, la sectiunea „Coduri și Mențiuni”, se va inscripționa codul 78, care vă dă dreptul să conduceți autovehicul cu cutie automată.

Șoferul clasic – cutie de viteze manuală

Majoritatea școlilor de șoferi pun la dispoziția cursanților mașini cu transmisie manuală. Sunt și mai ieftine, iar pe lângă asta se consideră că un șofer care obține carnetul auto pe o mașină cu cutie manală poate conduce cu ușurință și o mașină cu transmisie automată.

Șoferul de oraș

Pentru aceștia cele mai bune mașini sunt cele de dimensiuni mici: smart fortwo/forfour, Daewoo Matiz, Chevrolet Spark. Mașini cu cilindree și consum mici, dar și ușor de parcat.

Șoferul fițos – servicii premium

Cei care își doresc permis auto dar nu au foarte mult timp pot apela la pachete VIP. Asta înseamnă un instructor care te poate lua de acasă pentru a avea parte de tot suportul necesar pentru a obține permisul de conducere cât mai ușor. Pachetele sunt disponibile pe autovechicule premium precum VW Touareg, BMW X5 sau alte mărci premium.

Șoferul profesionist

Putem menționa șoferii care vor mai mult de categoriile A și B. Vorbim aici despre cei care vor să conducă TIR-uri sau camioane cu remorcă.

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Scoala auto



Comentarii
Inchide