Care este, de fapt, stadiul lucrărilor la pasajul Doamna Ghica

Autor: George Cristea 07 aug. 2020 Știri auto

Cei care circulă zilnic prin zona Doamna Ghica văd cum lucrările la viitorul pasaj mănâncă zilnic din asfaltul pe care ar trebui să circule mașinile. Primăria promite că în toamnă lucrările vor fi finalizate, dar care este, de fapt, stadiul lucrărilor la pasajul Doamna Ghica?

Intră în Galeria FOTO

Cu toții ne dorim să circulăm cât mai repede pe noul pasaj de la Doamna Ghica, dar adevărul este că acesta este departe de finalizare. Chiar dacă circulația a fost restricționată pe multe străzi adiacente, acest lucru s-a făcut pentru a permite amenajarea bretelelor pe care va fi deviat traficul. Încă nu se vede niciun pilon ridicat, ceea ce înseamnă că toamna acestui an reprezintă un obiectiv utopic pentru finalizarea pasajului.

Dacă de la suprafața asfaltului lucrurile se pot doar ghici, din aer acestea se văd mai clar. Într-o postare pe Facebook, Asociația Pro Infrastructură a publicat imagini aeriene cu lucrările la pasajul Doamna Ghica, despre care spune că „sunt într-un stadiu incipient, executându-se operațiuni la fundațiile podului, relocări de utilități sau la bretelele prin care va fi deviat traficul”. Totodată, menționează și că licitația pentru realizarea tablierului metalic al pasajului a fost anulată recent.

Ce spune Gabriela Firea despre stadiul lucrărilor la pasajul Doamna Ghica

Cu mai puțin de două săptămâni în urmă, pe 28 iulie, primarul Capitalei Gabriela Firea își arăta optimismul într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Lucrările la Pasajul Doamna Ghica progresează. Se lucrează la foc continuu, pentru a respecta termenele asumate și a finaliza lucrările în aceasta toamnă. Am finalizat coloanele si zidurile de sprijin ale rampei Pipera și am demarat lucrările pentru suprastructura culeei, care intr-un termen foarte scurt va prinde contur pentru susținerea tablierului.

Lucrările pentru rampa Pantelimon avansează văzând cu ochii, coloanele pentru pila 2 sunt realizate în proportie de 90%, au inceput betonările pentru fundația zidului de rampă iar platforma pentru inceperea coloanelor culeei 2 este pregatită și asteaptă utilajul de forat pentru demararea coloanelor si la acest element”, scria Gabriela Firea pe Facebook.

Pasajul Doamna Ghica ar trebui să fluidizeze traficul în zona de nord-est a Bucureștiului, dar o rectificare bugetară făcută în luna aprilie a redus drastic fondurile disponibile pentru lucrări în acest an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide