Care este mașina cu care poți parcurge 1.300 de km fără să o alimentezi?

Autor: Marius Vişan acum 8 luni Știri

Mașina cu care poți parcurge 1.300 de km fără să alimentezi se produce chiar la noi în țară. Este cunoscut faptul că tehnologia GPL montată pe mașină ajută șoferul să facă economii când vine vorba de plinul de carburant.

Acum această tehnologie este și mai accesibilă pentru cei care vor o mașină Dacia, pentru că de la Mioveni mașinile ies de pe linia de fabricație cu instalație GPL.

GPL este un gaz petrol lichefiat obținut prin presurizarea butanului și propanului, pentru a forma un lichid care are un volum mai redus și asigură transport și utilizare mai ușoare. Tehnologia GPL este un sistem cu alimentare dublă, care permite utilizarea vehiculului pe benzină sau GPL, îmbunătățind autonomia acestuia.

Anul trecut, 26% din mașinile care au ieșit de pe linia de montaj a uzinei de la Mioveni au avut instalate GPL direct în fabricație.

O mașina din gama Dacia ECO-G asigură o autonomie de 1.300 de km

Începând de anul trecut, Dacia a adoptat denumirea comercială ECO-G pentru versiunile echipate cu motoare cu alimentare mixtă benzină/GPL.

Atuul major, apreciat de clienții Dacia care parcurg distanțe mari este autonomia. Cu rezervoarele pline (benzină/GPL) se poate ajunge la 1.300 de kilometri.

Prețul scăzut al carburantului GPL, emisiile reduse de CO2 și existența unei rețele extinse de stații de încărcare disponibile la nivelul întregii țări. Iată câteva dintre argumentele care explică succesul gamei Dacia ECO-G

Anul trecut s-au vândut în România 10.300 de vehicule cu motorizare ECO-G

În 2020, pe piața din România, au fost vândute peste 10.300 de vehicule cu motorizare ECO-G. Asta echivalează cu aproape 23% din totalul înmatriculărilor mărcii. Pe modele, ponderea cea mai importantă a versiunilor ECO-G a fost înregistrată în cazul Sandero (44%).

Pe listă se mai află și Logan (29% din total). În 2020, Dacia a fost lider pe segmentul GPL, această motorizare fiind existentă pe toată gama VP în Europa.

Intră în GALERIA FOTO

Test drive noua Dacia Logan (5)

 


Sursa foto: ProMotor


Comentarii
Inchide