Carlos Ghosn, în prima conferință de presă de când a fugit în Liban. Spune că nu a fugit de justiţie, ci de persecuţie

Autor: ProMotor 08 ian. 2020 Știri auto
Carlos Ghosn, în prima conferință de presă de când a fugit în Liban. Spune că nu a fugit de justiţie, ci de persecuţie

Ghosn a declanșat un atac dur asupra anchetei privind arestarea sa din Japonia, în cadrul unei conferințe de presă, prima de când a fost arestat, în noiembrie 2018. El se află în acest moment în Liban.

Purtând un costum albastru, cravată roșie și vorbind cu o atitudine sfidătoare, Ghosn a spus că nu ar fi avut parte de un proces echitabil dacă ar fi rămas în Japonia. El a spus că a fugit în Liban pentru a se putea apăra .

Carlos Ghosn, a declarat că a fost luat cu brutalitate de lângă familia şi prietenii săi de către procurorii japonezi şi că este victima unui complot.

Ghosn susţine că avocaţii săi au estimat că problemele sale cu legea din Japonia vor dura până la cinci ani, „departe de un proces rapid”.

„Nu este foarte greu să ajungi la concluzia: ori mori în Japonia, ori trebuie să îţi faci o cale de ieşire de acolo”, a completat el.

„Nu am fugit de dreptate, ci de nedreptate şi de persecuţia politică”. El a adăugat că nu a avut altă opţiune şi a caracterizat sistemul de justiţie al Japoniei drept unul „inuman”.

„Este un sistem indiferent în faţa adevărului, indiferent în faţa corectitudinii şi libertăţilor civile fundamentale”, a afirmat fostul director al Nissan.

El a descris câteva dintre condiţiile cu care s-a confruntat în timpul celor 130 de zile de închisoare. E a spus câ în detenție avea la dispoziție doar 30 de minute pentru a ieşi afară din celulă, putea face duş de două ori pe săptămână, avea restricţii la medicamente și era supus la interogatoriile de până la opt ore pe zi.

Nu se ştie dacă Ghosn a încheiat un acord cu procurorii sau dacă a fugit. Omul de afaceri deţine paşapoarte franceze şi libaneze.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTubeComentarii
Inchide