Cât costă noul Hyundai Santa Fe 2024 în România? Ce dotări oferă noul SUV coreean

Autor: Ionuț Vîlciu 22 apr. 2024 Știri auto

Noua generație Hyundai Santa Fe a fost prezentată anul trecut, iar acum avem prețuri oficiale și pentru România. Prețurile pornesc de la 52.995 de euro.

Santa Fe a ajuns la cea de-a cincea generație, model cu care am făcut cunoștință în vara anului trecut. Acum, SUV-ul primește prețuri și specificații oficiale pentru piața din România, unde va fi comercializat în două versiuni.

Pentru noua generație, Hyundai a mizat pe un design cu linii drepte, cu suprafețe verticale, care să maximizeze spațiul interior. Mașina are un ampatament mai lung, de 2.815 mm, pentru mai mult spațiu în cabină. Noul model măsoară 4.830 mm în lungime, este lat de 1.900 mm și este înalt de 1.720 mm. În plus, Hyundai se mândrește cu un hayon cu deschidere amplă, care dezvăluie un portbagaj generos, cu un volum de 725 de litri, cu 91 de litri mai mare decât al vechii generații.

Cât costă noul SUV Hyundai în România și ce dotări oferă

În România, Hyundai Santa Fe va fi disponibil în două niveluri de echipare și două motorizări. SUV-ul coreean are un preț de pornire de 52.995 de euro. Este vorba de nivelul de echipare Luxury, cu motorizare hibridă de 1,6 litri și 215 CP, care vine în standard cu faruri full LED, jante din aliaj de 20 de inch, hayon cu acționare electrică, instrumentar de bord digital de 12,3 inch și head-up display, dar și scaune față și banchetă încălzite. Pachetul Calligraphy adaugă ornamente de culoare închisă pentru exterior și piele Nappa la interior, având un preț de 54.740 de euro.

Cei ce vor un plug-in hybrid vor trebui să plătească câteva mii de euro în plus. Astfel, în echiparea Luxury, Santa Fe PHEV costă 55.930 de euro, în timp ce versiunea de top Calligraphy, SUV-ul costă 57.715 euro. Motorizarea PHEV de 1,6 litri dezvoltă 252 CP. Toate motorizările dispun de tracțiune integrală și transmisie automată cu 6 rapoarte.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide