Cât costă o Dacia Spring înainte de Rabla Plus 2023

Autor: Bogdan Bârliga 20 feb. 2023 Știri auto

Pandemia de Covid 19 și probleme generate ulterior de lipsa componentelor a dus la o creștere importantă de prețuri pentru mașinile noi.

Acest aspect poate fi remarcat și în gama Dacia, iar modelul electric Spring are un preț de pornire ce depășește în acest an 20.000 de euro.

Scumpiri pentru mașinile cu sigla Dacia

Cu doi ani în urmă un autoturism electric Dacia Spring cu versiunea de echipare „Comfort” se vindea în România la prețul de 16.800 de euro cu TVA inclus.

La acel moment prin Programul Rabla Plus cu toate bonusurile cea mai ieftină versiune Spring se putea cumpăra cu 8.400 de euro.

Pentru versiunea superioară de echipare „Comfort Plus” prețul de pornire era de 18.100 de euro și prin Programul Rabla Plus mașina electrică cu sigla Dacia se putea cumpăra cu aproximativ 9.050 de euro.

Ce prețuri sunt pentru gama Dacia Spring în anul 2023

Producătorul de la Mioveni a eliminat din ofertă nivelul de echipare Comfort/Comfort Plus pentru Dacia Spring și acum autoturismul electric produs în China poate fi comandat începând cu versiunea Essential.

Prețul de bază pentru varianta de intrare în gamă ( Dacia Spring Essential) este la acest moment de 20.800 de euro fără reducerile din Programul Rabla Plus.

Cu echiparea Essential autoturismul electric este oferit cu motorul de 45 CP, iar dotările de bază includ aer condiționat manual, geamuri electrice față/spate, cablu de încărcare Mode 3 sau faruri de zi cu tehnologie LED.

Pe lista de opțiuni pentru această echipare putem să alegem doar o culoare pentru 400 de euro și cablu de încărcare Mode 2 – 10A pentru 200 de euro.

Modelul cu echiparea superioară Dacia Spring Extreme se vinde în România cu un preț de bază ce începe de la 22.450 de euro.

Cât costă o Dacia Spring înainte de Rabla Plus 2023
Cât costă o Dacia Spring înainte de Rabla Plus 2023

În acest caz este oferit motorul electric în varianta de putere de 65 CP și mai multe dotări standard în plus ce includ printre altele sistem de navigație cu ecran tactil de 7 inch și sistem de asistență video la parcarea cu spatele. Opțional pentru echiparea Extreme se poate comanda cu 500 de euro și un adaptor incarcare rapida DC 30kW.

Am ales din configuratorul pentru Dacia Spring cu echiparea Extreme toate opțiunile disponibile și prețul final listat pe site-ul producătorului a fost de 23.550 de euro.

Pentru această echipare pe site-ul Dacia este listată o ofertă prin Programul Rabla Plus cu un preț de 11.225 de euro. Dar în acest caz trebuie să știm că este vorba despre ediția de anul trecut a acestui program și prețul este obținut prin scăderea din prețul standard al vehiculului a contravalorii primelor de casare și eco-bonusurilor.

Modalitatea de calcul a reducerilor comunicate se bazează pe contravaloarea primelor de casare, a ecotichetului și eco-bonusurilor menţionate în Programele Rabla/Rabla Plus valabile pentru anul 2022.

Când începe Programul Rabla Plus 2023 și ce noutăți avem pentru această sesiune

Autoritățile se pregătesc să implementeze noile ediții pentru Programul Rabla și pentru Programul Rabla Plus, iar principala noutate din acest an este o primă de casare mărită.

În ceea ce privește Programul Rabla Clasic 2023 principala noutate o reprezintă mărirea primei de casare cu 15 procente.

Anul trecut prima de casare oferită prin Programul Rabla Clasic era de 6000 de lei, iar dacă se va aplica această creștere de 15 procente în acest an prima va fi de 6.900 de lei.

Pentru Programul Rabla Plus 2023 autoritățile au declarat că vor mări bugetul, dar nu avem până acum alte detalii despre o posibilă creștere a primei de casare.

Tot pentru Programul Rabla Plus din acest an se discută despre limitarea sumei de achiziție a unei mașini electrice la maxim 75.000 de euro.

Cel mai probabil Programul Rabla Clasic 2023 și Programul Rabla Plus 2023 vor fi demarate în acest an în luna martie sau aprilie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia, Promotor


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide