Cât costă să devii un PERICOL PUBLIC în România

Autor: Mediafax 15 dec. 2015 Știri auto
Cât costă să devii un PERICOL PUBLIC în România

UPDATE: Ancheta procurorilor Parchetului Tribunalului Bucureşti vizează obţinerea frauduloasă a unor permise de conducere în perioada 2014 – 2015, din decembrie fiind urmărite penal în acest dosar 87 de persoane, printre care sunt şi agenţi de la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, instructori auto şi persoane care ar fi dat mită ca să treacă proba traseului.

Surse judiciare au declarat că persoanele care voiau să se asigure că trec de proba traseului pentru obţinerea permisului de conducere luau legătura cu unii instructori auto, cărora le dădau câte 300 de euro. Din suma de 300 de euro, instructorii auto opreau pentru ei 100 de euro, iar restul ajungeau la agenţii de la Direcţia Permise de Conducere, în ziua în care era proba traseului.

Citeşte şi GALERIE FOTO. Dacia MaxiBreak – maşina autohtonă transformată în ambulanţă

Citeşte şi Chinezii intră în posesia celei mai mari rafinării din România şi a peste 800 de benzinării

Citeşte şi VIDEO. O Dacia 1100 produsă în anii ’60 primeşte un update modern

Aproximativ o sută de permise de conducere ar fi fost obţinute fraudulos, anchetatorii având până în prezent informaţii despre şapte agenţi de la Direcţia Permise de Conducere care ar fi acceptat să primească bani de la persoane care dădeau proba traseului. Surse judiciare spun că ancheta s-ar putea extinde, existând suspiciuni că numărul agenţilor care au primit mită ar fi mai mare.

Procurorii Parchetului Capitalei au date că aproximativ o sută de permise de conducere ar fi fost obţinute ilegal, în schimbul unor sume care erau date înainte de proba traseului şi porneau de la 300 de euro, din care 100 de euro opreau instructorii auto, potrivit unor surse judicare.

Citeşte şi GALERIE FOTO. Primul van Dacia nu a fost Lodgy. Vă prezentăm Nova MPV

Citeşte şi VIDEO. Şi-a luat un M3 de 50.000 de lire, dar nu ştia cine a condus-o înaintea lui

 

15 decembrie – ora 11.00

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti fac 17 percheziţii, marţi, într-un dosar privind obţinerea frauduloasă de permise auto, printre suspecţi fiind instructori auto şi agenţi de la Direcţia Permise de Conducere.

Percheziţiile sunt efectuate într-un dosar în care, în luna decembrie, Parchetul Tribunalului Bucureşti a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de 87 de persoane, acuzate de luare sau dare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă, într-un dosar privind obţinerea frauduloasă a unor permise de conducere, în perioada 2014 – 2015.

Anchetatorii au descins la 17 imobile, mai multe persoane suspectate în această cauză urmând să fie audiate la Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Citeşte şi FOTO Carburantul de 84,9 lei litru din România

Citeşte şi Numerele auto între YAD şi SEX. JOS e interzis, SUS e permis, COW n-ai voie, BOU ajunge pentru toţi

Potrivit unor surse judiciare, printre persoanele vizate în cauză sunt instructori auto şi agenţi de la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Aceştia sunt suspectaţi că au ajutat mai multe persoane să treacă proba traseului pentru a obţine permisul de conducere, cerând în schimb sume care porneau de la o sută de euro, au precizat sursele citate.

Percheziţiile sunt făcute de procurori de la Parchetul Tribunalului Bucureşti şi ofiţeri de la Direcţia Generală Anticorupţie, cu sprijinul Poliţiei Capitalei şi Jandarmeriei Române şi cu suportul Serviciului Român de Informaţii.

Citeşte şi GALERIE FOTO Dacia 1310 TS – Cea mai luxoasă maşină produsă în Epoca de Aur

Citeşte şi Uite folia, nu e folia! Ce s-a întâmplat cu maşina de poliţie cu folie închisă la culoare pe geamuri

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide