Câți bani a dat Elon Musk pe mașina care a influențat designul Tesla Cybertruck

Autor: Promotor 02 dec. 2019 Știri auto

Elon Musk a plătit o sumă fabuloasă pe mașina care a influențat designul recent lansatului Tesla Cybertruck. Mașina fusese cumpărată anterior de un cuplu din Statele Unite cu 100 de dolari. A fost afacerea vieții lor.

Un cuplu din Statele Unite a primit o ofertă de 1 milion de dolari pentru o maşină celebră pe care o cumpăraseră cu ani în urmă la preţul de 100 de dolari. Faimosul autovehicul a apărut într-un film al seriei James Bond din 1977.

În 1989, cuplul din Long Island, New York, a plătit doar de 100 de dolari pentru o maşină abandonată la un centru de depozitare. Tranzacţia a avut loc în cadrul unei licitaţii pe nevăzute, ceea ce înseamnă că nici vânzătorul, nici cumpărătorii nu ştiau ce se află în garajul respectiv. Cei doi au descoperit cu stupoare că deveniseră proprietarii unei maşini sport Lotus Esprit din 1976, care fusese folosită la filmările celebrei pelicule din seria James Bond, „Spionul care mă iubea”.

În film, faimoasa maşină, care era alintată bizar „Wet Nelly”, se transformă în submarin şi lansează rachete sub apă, scenele fiind repere importante pentru cinematografia vremii.

Ani mai târziu, în 2013, cei doi au primit o ofertă de la nimeni altul decât Elon Musk. Acesta le-a propus să îi vândă maşina pentru fabuloasa sumă de 1 milion de dolari. Proprietarii au acceptat. Intenția lui Musk a fost să convertească mașina într-un submarin funcțional, similar celui din filmul Bond.

Recent, Musk a scris pe Twitter că designul Tesla Cybertruck a fost influenţat de cel al Lotusului din „Spionul care mă iubea”.

Elon Musk a prezentat săptămâna trecută primul său pick-up electric. În ciuda unui incident din timpul prezentării, în care geamurile „antiglonț” ale mașinii s-au spart după ce au fost lovite cu o bilă metalică, zeci de mii de potențiali clienți au rezervat deja viitorul model Tesla.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Wikimedia Commons



Comentarii
Inchide