Cauza incredibilă a accidentului în lanț produs miercuri pe Autostrada Soarelui

Autor: Cristian Agatie 22 iul. 2021 Știri auto

Polițiștii au aflat cauza incredibilă a accidentului în lanț produs miercuri la intrarea pe Autostrada Soarelui. Trei TIR-uri au fost implicate în accident, iar șoferul uneia dintre mașini a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Intră în Galeria FOTO

Potrivit martorilor, accidentul produs pe breteaua care face legătura dintre Autostrada Soarelui (A2) și A4 Agigea – Ovidiu a pornit de la o șicanare în trafic între două autoturisme. Acestea nu au fost menționate în raportul polițiștilor, cel mai probabil nefiind afectate în accident.

„Ăla cu autoturismul din față de acolo a depășit o doamnă, s-a certat cu dânsa, nu știu ce s-au ciondănit și dânsa a intrat în fața mea și el a intrat în fața ei și a trântit frâna brusc. Eu am pus frână și colegii au venit din spate și au intrat în mine”, a declarat unul dintre șoferi pentru Digi24.ro.

La fel de adevărat este faptul că situația periculoasă a fost potențată de șoferii autotrenurilor, care nu au păstrat o distanță corespunzătoare între mașini. Șoferii de camioane circulă frecvent „la aspirație”, ceea ce face dificilă depășirea coloanelor de camioane. În cazul unei frânări de urgență, distanța mică nu permite un timp de reacție suficient pentru a evita un accident, după cum s-a întâmplat și în cazul accidentului de la Agigea.

Cauza incredibilă a accidentului în lanț produs miercuri pe Autostrada Soarelui: Cum a greșit fiecare șofer?

În acest caz, șoferii aflați în spatele primului camion au încercat să frâneze, dar a fost prea târziu pentru a evita impactul.

„Am frânat, am oprit până în colegul… venind colegul din spate, m-a împins în colegul din față”, a povestit și șoferul aflat în mijlocul coloanei de camioane.

În urma impactului, unul dintre șoferi a fost rănit.

„A fost o singură victimă, conștientă, stabilă, cu un traumatism cranio-facial, fractură de piramidă nazală, transportată de echipajul SAJ la spital pentru investigații suplimentare”, au declarat cei de la serviciul de ambulanță Constanța.

Accidentul de pe Autostrada Soarelui a fost rezumat laconic de cei de la Centrul Infotrafic: Din primele informații, cauza a fost nepăstrarea unei distanțe corespunzătoare de siguranță care să îi permită să oprească în condiții de siguranță față de autoturismele care circulă în față.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide