Ce autonomie va avea SUV-ul electric BMW iX3?

Autor: Elena Luchian 18 dec. 2019 Știri auto

BMW iX3 vine în 2020, cu tehnologia BMW eDrive, aflată la cea de-a cincea generație. Din 2021, aceeași tehnologie va pune în mișcare și modelul BMW iNEXT.

Intră în galerie

BMW X3 devine astfel primul model al brand-ului auto premium care va putea fi comandat cu propulsie convențională, dar și în versiune electrică. Sistemul a fost complet reconfigurat. Mașina va putea rula peste 440 de kilometri între două încărcări, conform noului ciclu de testare WLTP, atunci când este echipată cu bateria de 74 kWh, grație unui grad de eficiență superior al componentelor propulsiei și densității energetice ridicate.

Mai mult, bateria viitorului BMW iX3 va avea un al doilea ciclu de viață, jucând ulterior rolul unei baterii staționare.

ce autonomie are BMW iX3

O casetă centrală reunește motorul electric, electronica sistemului și transmisia. Spațiul necesar pentru instalarea sistemului de propulsie este astfel îmbunătățit cu aproximativ 30% față de generația anterioară.

Motorul lui iX3 dezvoltă 286 de cai putere și un cuplu de 400 Nm, expediate către puntea spate. Bateria este amplasată într-o poziție extrem de plană în podea, pentru eficientizarea spațiului, astfel că portbagajul și cabina sunt comparabile cu cele ale versiunii cu propulsie convențională X3.

iX3, disponibil deja la comandă în Norvegia, este încă un pas făcut de BMW în procesul de electrificare. Toate componentele tehnologiei BMW eDrive au fost dezvoltate în cadrul BMW Group. Motorul electric şi bateriile de înaltă tensiune sunt produse în centre de producție ale companiei.

iX3 va intra în producție anul viitor la uzina BMW de la Shenyang, China

BMW intenționează să trimită pe piață 25 modele electrificate până în 2023. BMW iX3, BMW iNext și BMW i4 deschid ofensiva electrică a producătorului auto premium.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide