Ce măsuri ia Volkswagen pentru a-i atrage pe cumpărători

Autor: ProMotor 11 mai 2020 Știri auto
Ce măsuri ia Volkswagen pentru a-i atrage pe cumpărători

Epidemia de coronavirus a pus în genunchi practic piața auto, cei mai mari producători de mașini fiind afectați. Chiar și cea mai mare piață auto a continentului, Germania, a înregistrat o scădere fără precedent a vânzărilor de mașini. Iată ce măsuri ia Volkswagen pentru a-i atrage pe cumpărători în showroomuri în condițiile epidemiei de coronavirus.

Cei mai mulți producători europeni au anunțat repornirea fabricilor. Cererea redusă de pe piață ar putea duce, din nou, la oprirea acestora, dacă producătorii și guvernele nu iau măsuri urgente pentru a stimula cumpărarea de mașini noi.

În Germania, Volkswagen a anunțat măsuri preferențiale de finanțare, precum și protecție pentru cei care nu-și mai pot plăti ratele în cazul în care vor rămâne fără slujbe. Volkswagen oferă aceste facilități nu doar pentru cumpărarea de mașini noi, ci și pentru modele rulate, începând cu data de 15 mai și până pe 31 iulie.

Șeful de vânzări al brandului VW Juergen Stackmann a declarat că dorește să ofere „un prim stimulent puternic pentru ca oamenii să revină în showroomuri”. Vânzările de mașini noi VW au scăzut cu 64% în Germania, mai mult decât media pieței, de 61%. Cauza o reprezintă incertitudinea economică, mulți potențiali cumpărători amânând achiziția unei mașini, chiar dacă atât fabricile cât și showroom-urile au fost redeschise.

Ce măsuri a solicitat Volkswagen pentru a revigora piața auto

Industria auto germană a solicitat instituirea unui program guvernamentale de stimulare a vânzărilor de mașini, similar cu Rabla din țara noastră. Cererea a generat însă controverse printre liderii politici, care au remarcat că VW, Daimler și BMW au înregistrat profituri de miliarde de euro în ultimii ani, pe care au ales să le direcționeze spre plata dividendelor.

Potrivit ACEA, industria europeană de mașini a fost lovită puternic de epidemia de coronavirus, în timpul căreia fabricile de mașini au fost închise, în medie, 29 de zile lucrătoare. Închiderea fabricilor auto a dus la pierderea producției pentru circa 2,3 milioane de mașini. Giganți ca VW, Daimler și BMW se pregătesc să anunțe pierderi semnificative în trimestrul doi al anului, în condițiile în care vânzările au fost practic inexistente în aprilie.

Volkswagen se confruntă cu o concurență puternică din partea producătorilor netradiționali, cum este Tesla. Recent, chiar șeful Volkswagen, Herbert Diess, a admis superioritatea Tesla în ceea ce privește sistemele de conducere autonomă a mașinilor.

sursa: Automotive News

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide