Volkswagen admite superioritatea Tesla în conducerea autonomă

Autor: ProMotor 28 apr. 2020 Știri auto
Volkswagen admite superioritatea Tesla în conducerea autonomă

Într-un document intern, Volkswagen admite superioritatea Tesla în domeniul software și în ceea ce privește conducerea autonomă. Avansul tehnologic al americanilor este recunoscut chiar de șeful Volkswagen, Herbert Diess.

Informația a fost dezvăluită de publicația germană Automobilwoche, care a intrat în posesia unor comunicări interne de la Volkswagen. Aparent, în aceste comunicări, boss-ul companiei din Wolfsburg admite că Tesla software-ul dezvoltat de Tesla este mult mai avansat decât al său „și al oricărui alt producător de automobile”.

Potrivit documentului citat de Automobilwoche, Herbert Diess recunoaște că avansul Tesla îi dă „dureri de cap”, mai ales că utilizatorii mașinilor Tesla iubesc felul în care software-ul mașinii poate fi accesat de la distanță prin intermediul telefonului pentru un control facil. De asemenea, clienții Tesla apreciază modul în care experiența la volan este gândită în jurul ecranului central al mașinii.

Ceea ce îl îngrijorează însă cel mai mult pe șeful Volkswagen este felul în care Tesla folosește avansul software pentru a dezvolta sistemul de conducere autonomă Autopilot.

„Ce mă îngrijorează cel mai mult sunt capabilitățile sistemelor de asistență. 500.000 de (mașini) Tesla funcționează ca o rețea neuronală care în permanență colectează date și oferă clienților o nouă experiență de condus la fiecare 14 zile cu proprietăți îmbunătățite. Niciun alt producător de mașini nu poate face asta astăzi” spune Herbert Diess în documentul obținut de publicația germană.

Diess se referă la faptul că, spre deosebire de producătorii tradiționali și companiile de tehnologie care dezvoltă sisteme de conducere autonome, Tesla nu se bazează doar pe flota internă de testare și simulări pentru a obține date pentru programul Autopilot. În schimb, Tesla folosește toate datele obținute de la clienții care conduc o mașină Tesla pentru a îmbunătăți sistemele sale de asistență.

Potrivit ultimelor informații, Tesla a acumulat deja datele corespunzătoare a peste 5 miliarde de kilometri rulați pe Autopilot. Pentru a contracara Tesla, Diess intenționează să creeze o nouă entitate software care să implementeze „un plan pentru a ajunge la nivelul Tesla”. Este pentru prima oară când șeful Volkswagen admite superioritatea Tesla și vorbește despre un astfel de plan.

Volkswagen a încercat deja să implementeze mai multe funcții inspirate de mașinile Tesla în primul lor model electric de volum, ID.3. Cu toate acestea, producătorul german pare să aibă probleme mari cu software-ul modelului ID.3, ceea ce a generat întârzieri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide