Ce s-a întâmplat cu Vision-S, mașina prezentată de Sony la CES în Las Vegas

Autor: George Cristea 04 aug. 2020 Știri auto

Gigantul japonez Sony a surprins pe toată lumea în ianuarie, când a prezentat la Las Vegas conceptul unei mașini electrice pe care l-a botezat Vision-S. Iată ce s-a întâmplat cu Vision-S, mașina prezentată de Sony la CES în Las Vegas.

Intră în Galeria FOTO

Sony s-a arătat foarte interesat de senzorii pentru mașini autonome începând cu 2014, când a anunțat că dezvoltă senzori de imagine care sunt „superiori ochiului uman”. Pare normal, Sony face cei mai buni senzori pentru camere foto și video din lume, deci pasul spre industria auto este natural.

Între timp, lucrurile au avansat semnificativ, prototipul prezentat de Sony la Las Vegas încorporând nu mai puțin de 33 de senzori pentru sistemele de conducere autonomă – radar, lidar și camere video. Vision-S a surprins pe toată lumea în primul rând pentru că pare gata pentru producția de serie, dar Vision-S este mai degrabă un laborator mobil pentru testarea noilor tehnologii.

Ce s-a întâmplat cu Sony Vision-S după prezentarea din Las Vegas

După prezentarea din cadrul CES, Sony Vision-S a intrat într-un con de umbră, ultimele informații arătând că prototipul s-a întors la Graz. Partenerul Sony, Magna Steyr, a continuat aici testarea tehnologiilor dezvoltate de Sony. Din acest moment, nu s-a mai știut nimic despre conceptul mașinii electrice Sony.

Acum, însă, Sony și-a amintit de succesul de la Las Vegas, așa că a prezentat un videoclip cu mașina despre care se știe că a ajuns la Tokyo. În acesta putem vedea mașina rulând ușor în timp ce ingineri Sony discută despre diverse aspecte. Sony spune că anul acesta mașina va fi testată pe drumuri publice.

Proiectul Vision-S este dezvoltat de Sony împreună cu mai mulți parteneri, printre aceștia și Magna Steyr care a construit prototipul. Nu există în acest moment nicio informație privind introducerea în rpoducția de serie a lui Vision-S.

Sony Vision-S este construit pe o platformă electrică modulabilă, care ar putea fi utilizată pentru producerea mai multor versiuni de caroserie, de la coupé la SUV. Detaliile tehnice sunt puține, dar știm că mașina are o masă de 2.350 kg și este propulsată de două motoare electrice. Acestea îi permit să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4,8 secunde, viteza maximă fiind limitată la 240 km/h.

sursa: Car and Driver

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide