Vestea așteptată de toți șoferii. Ce se întâmplă cu bugetele programelor Rabla Clasic și Rabla Plus

Autor: Daniel Samoilă 16 dec. 2021 Știri auto
Vestea așteptată de toți șoferii. Ce se întâmplă cu bugetele programelor Rabla Clasic și Rabla Plus

Veste bună pentru șoferii din România. Bugetele programelor Rabla Clasic și Rabla Plus au fost suplimentate de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Astfel, AFM, instituție aflată în subordinea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, a anunțat că a suplimentat bugetele programelor Rabla Clasic și Plus cu câte 300 de milioane de lei fiecare.

O parte din bani vor fi folosiți anul acesta pentru a asigura sumele necesare aprobării dosarelor de acceptare depuse de solicitanţi, în cadrul sesiunilor încheiate în data de 2 decembrie. AFM va evalua toate cererile de finanțare.

Bugetul pentru programele Rabla, suplimentat

Potrivit Adevărul.ro, restul sumelor se alocă pentru sesiunile din 2022.

Pentru programul Rabla Clasic 2021, AFM a anunțat că a acceptat 195 de dosare pentru 329 de autovehicule, iar pentru programul Rabla Plus 2021 nu mai puțin de 796 de dosare au fost acceptate pentru 1.235 autovehicule electrice (940 pur electrice şi 295 hibride) şi două motociclete electrice.

„Faţă de anii precedenţi, prin modificările aduse Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus în 2021, a fost creată posibilitatea ca lansarea în anul următor a sesiunilor de depunere a cererilor de acceptare de către persoanele juridice şi de înscriere a persoanelor fizice să nu mai fie condiţionate de momentul aprobării bugetului Fondului pentru mediu, în măsura în care disponibilităţile financiare permit acest lucru.

În contextul precizat, în perioada imediat următoare vor fi publicate informaţii relevante pentru reluarea Programelor Rabla şi Rabla Plus, noul mecanism de desfăşurare a acestora urmând să asigure predictibilitate în ceea ce priveşte calendarul repartizării bugetelor alocate”, a declarat Lóránd-Árpád FÜLÖP, preşedintele AFM.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock



Comentarii
Inchide