Ce spune despre Dacia fostul șef Renault-Nissan, care a fugit din Japonia în cutia unui contrabas?

Autor: Elena Luchian 26 iul. 2020 Știri auto
Ce spune despre Dacia fostul șef Renault-Nissan, care a fugit din Japonia în cutia unui contrabas?

.Dacia este singurul brand din Alianța Renault-Nissan pe care îl laudă fost șef al concernului auto. Carlos Ghosn s-a refugiat în Liban, după ce a fugit din Japonia, acolo unde era arestat, ascunzându-se în cutia unui contrabas.

“În 2005, Dacia, care a fost cumpărată de Louis Schweitzer, predecesorul meu, avea un singur model. Marca s-a extins, având azi o gamă întreagă și constituie un succes remarcabil pentru Renault”, spune Carlos Ghosn, într-un interviu acordat publicației franceze Le Parisien.

Ghosn a pus la zid Renault și Nissan, aflate, pentru o perioadă de timp, în pragul unui divorț. Tensiunile au apărut după ce FCA le-a propus francezilor o alianță. Guvernul francez a intervenit însă, și negocierile s-au oprit.

“Toți constructorii s-au confruntat cu pandemia de coronavirus, dar Renault și Nissan au de suferit mai mult decât alții. Sunt probleme de încredere în cadrul Alianței. Personal, consider că rezultatele companiilor Renault și Nissan sunt lamentabile”, acuză fostul șef.

Acesta se declară mândru de ce a făcut în cei 13 ani la șefia Alianței. “Renault a trecut atunci de o producție anuală de 2,3 milioane de vehicule în 2005. A ajuns apoi la peste patru milioane în 2017. În 13 ani, structura a devenit un constructor global”, explică Ghosn.

Fostul șef Renault-Nissan a fugit din Japonia într-o cutie de instrument muzical

În vârstă de 66 de ani, Carlos Ghosn s-a refugiat în Liban după ce a fugit din Japonia, punând la cale un scenariu ca în filme. Acesta a zburat cu un avion privat, ascuns în cutia unui contrabas, după ce o trupă de muzicanți a cântat la petrecerea pe care Ghosn o organizase în apartamentul din Tokyo în care își executa condamnarea la închisoare.

Cu cetățenie libaneză, franceză și braziliană, Ghosn a făcut rost și de unul dintre cele trei pașapoarte ale sale, păstrate de avocatul său într-un seif.

Japonia cere insistent extrădarea lui Ghosn, dar nu există un mandat de extrădare între cele două state.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide