Ei sunt cei care l-au ajutat pe Carlos Ghosn să fugă din Japonia într-o cutie de contrabas

Autor: Elena Luchian 31 ian. 2020 Știri auto
Ei sunt cei care l-au ajutat pe Carlos Ghosn să fugă din Japonia într-o cutie de contrabas

Autoritățile japoneze au emis mandate de arestare pentru trei bărbați care l-au ajutat pe Carlos Ghosn să fugă din Japonia în cutia unui contrabas. Cei trei sunt acuzați de trafic de persoane.

Procurorii japonezi au emis mandate de arestare pentru doi foști soldați americani care au făcut parte din Forțele Armate Speciale ale Statelor Unite, George-Antoine Zayek și Michael Taylor, dar și pentru o a treia persoană, Peter Taylor, pentru implicarea lor în orchestrarea evadării lui Carlos Ghosn.

Michael Taylor, în vârstă de 59 de ani, ar fi cel care a avut ideea transportării fostului șef al Alianței Renault-Nissan în cutia instrumentului muzical. Din primele cercetări, se pare că el și Zayek au fost cei care au dus presupusul contrabas la un hotel din Osaka, la 500 de kilometri de capitala Tokyo, apoi, cu ajutorul unui cărucior, au transportat-o prin aeroportul din Osaka până la îmbarcarea în avion.

Procurorii nu au dat publicității locul în care se află Michael Taylor, George-Antoine Zayek și Peter Taylor și nici dacă există posibilitatea extrădării lor în Japonia.

Autoritățile nipone au aflat că Peter Taylor și Carlos Ghosn s-ar fi întâlnit în repetate rânduri, începând cu luna iulie a anului trecut, pentru a pune la cale planul de evadare. Biroul fostului avocat al lui Ghosn, Junichiro Hironoka a fost percheziționat de japonezi, în speranța că vor afla documente care atestă întâlnirile secrete.

Carlos Ghosn se află în continuare la Beirut. Autoritățile libaneze și cele japoneze vor negocia în următoarele 40 de zile dacă omul de afaceri va fi extrădat în Japonia sau dacă va fi judecat în Liban.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock



Comentarii
Inchide