Cele mai fiabile branduri auto – Care sunt cele mai bune mașini pentru 2024? – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 25 dec. 2023 Știri auto

Fiabilitatea joacă un rol important în alegerea unei mașini noi. Într-o eră în care mașinile devin tot mai complexe, fiabilitatea este un factor adus tot mai des în discuție.

Achiziționarea unei mașini este un întreg proces de documentare, căutare și analizare a opțiunilor. Clienții au nevoi diferite, iar mulțimea de modele noi disponibile face procesul de achiziționare și mai complicat.

Un lucru este sigur, cei mai mulți cumpărători caută mașini fiabile, pe care se pot baza, iar Car Help Corner a alcătuit un top al celor mai fiabile branduri auto pentru 2024. Lista a fost creată cu date pentru piața din America de Nord, dar sunt modele pe care le putem găsi și pe piața din Europa.

Kia

Kia este pe locul 10 al acestui top realizat pe baza datelor publicate Consumer Reports. Cea mai fiabilă mașină din oferta actuala a producătorului coreean, potrivit studiului, este Sportage. Acest SUV compact a primit un punctaj mult peste medie în studiul efectuat de Consumer Reports.

BMW

De obicei nu vedem prea multe mașini premium, în special europene, în aceste topuri, dar grație noilor motoare pre benzină, BMW a câștigat o reputație mult mai bună. Cele mai fiabile mașini vândute de producătorul german par a fi SUV-urile X5 și X3, dar și Seria 2 sau Seria 3. Din păcate, aceste mașini pot avea costuri mari de reparație, în special după expirarea garanției.

Porsche

Într-o situație similară se află și brandul de pe locul 8, Porsche. Producătorul german se numără printre cele mai fiabile mărci de lux europene. Cea mai mare problemă a mașinilor Porsche este reprezentată de costurile mari de întreținere pe care le implică deținerea unei astfel de mașini.

Mazda

Mazda se clasează pe locul 7 al clasamentului, ceea ce reflectă fiabilitatea mărcii japoneze, fiabilitate ce a tot crescut în ultimii ani. Fiecare model al producătorului japonez a obținut un scor peste medie pentru fiabilitate. Cel mai fiabil dintre ele a fost roadsterul MX-5.

Subaru

Următorul nume în topul celor mai fiabile mărci este Subaru. Potrivit Consumer Reports, cele mai fiabile modele ale producătorului japonez sunt Crosstrek și SUV-ul Forester. Ambele modele au primit un calificativ clar peste medie.

Honda

Honda este un alt producător cunoscut pentru fiabilitatea mașinilor sale, astfel că nu putea lipsi de pe această listă. Cel mai fiabil model vândut de Honda în America de Nord este HR-V, care la noi se vinde sub forma lui ZR-V. Acesta a fost urmat de CR-V, Accord și Civic.

Acura

Având în vedere că Honda se situează atât de sus pe listă, nu este de mirare că brandul său premium, Acura, urmează imediat după. Modelele Acura folosesc o mecanică foarte similară mașinilor produse de Honda, dar oferă materiale mai bune la interior și opțiuni menite să atragă cumpărătorii din segmentul premium.

Mini

Surprinzător, Mini se clasează pe locul 3. Cu toate acestea, studiul de fiabilitate a inclus doar două modele, anume Countryman și hatchback-ul Cooper. Sunt modele care au fost la vânzare de ani întregi, urmând să fie înlocuite în curând, astfel că producătorul a avut timp să repare anumite defecte. Chiar și așa, Mini nu se poate lăuda cu cea mai bună reputație în materie de fiabilitate.

Toyota

Nu este o surpriză că Toyota se află pe locul 2, producătorul japonez are o reputație foarte bună și se clasează permanent în topurile celor mai fiabile mașini. Dintre cele 20 de modele ce au fost analizate, 10 dintre ele au primit calificative peste medie. Cele mai fiabile modele se pare că sunt 4Runner, Camry, Prius și RAV4.

Lexus

Deloc surprinzător, Lexus a fost numită cea mai fiabilă marcă auto a anului 2024. Brandul de lux al celor de la Toyota oferă o mecanică similară cu modelele Toyota, dar beneficiază de un design mai premium, materiale superioare și tehnologii mai bune. Fiecare model din gama Lexus a avut un scor de fiabilitate peste medie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide