Cele mai sigure mașini pe care le poți cumpăra în 2023. SUV-urile sunt la putere – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 03 apr. 2023 Știri auto

Siguranța ar trebui să primeze atunci când achiziționăm o mașină, dar care sunt cele mai sigure automobile pe care le poți cumpăra în 2023? Conform unei liste create de canadienii de la Car Help Corner, vă aducem în atenție cele mai sigure mașini pe care le puteți cumpăra în 2023.

Achiziționarea unei mașini noi are întotdeauna la bază niște criterii de care clienții vor ține cont. Aici vorbim despre performanțe, spațiu, practicabilitate, eficiență și, probabil cel mai important, siguranța. Este un aspect foarte important, deoarece mașina pe care o folosim în fiecare ar trebui să ne protejeze de eventuale pericole ce pot apărea.

Canadienii de la Car Help Corner au creat o listă cu cele mai sigure mașini pe care le putem achiziționa în 2023. Sunt incluse atât mașini obișnuite cât și SUV-uri. Chiar dacă datele se bazează pe piața din America de Nord, multe dintre modelele incluse sunt vândute și în Europa.

Mazda3

Deschidem lista cu ajutorul clasei compacte de vehicule, iar Mazda3 se numără printre cele mai sigure mașini din această categorie. Mașina a primit punctaje de top la fiecare dintre categoriile la care a fost testată, singurul criteriu la care a pierdut puțin teren este cel legat de evitarea unui impact pe timp de noapte.

Toyota Corolla

Un model foarte popular la nivel global, Toyota Corolla s-a descurcat bine la toate testele la care a fost supusă, cu un calificativ ceva mai mic pentru protecția în cazul unui impact lateral.

Honda Civic

Noua generație a hatchback-ului japonez a crescut în dimensiuni, situându-se la limita superioară a clasei compacte și, la fel ca celelalte două modele enumerate, oferă un nivel de siguranță bun pentru ocupanții săi. Asemenea Toyotei Corolla, a obținut un scor mediocru pentru protecția la impact lateral. Cu toate acestea, surata sa premium, Acura Integra, a trecut cu brio de toate testele la care a fost supusă, primind calificativul Top Safety Pick Plus din partea IIHS (Insurance Institute for Highway Safety).

Câteva mențiuni onorabile sunt Nissan Sentra, Nissan Kicks, Hyundai Elantra, Kia Soul și Kia Forte.

Subaru Legacy și Hyundai Sonata

Ne mutăm atenția către mașinile de clasă medie, acolo unde Subaru Legacy și Hyundai Sonata au obținut punctaje bune și au primit calificativul de Top Safety Pick din partea IIHS.

Toyota Camry

Unul dintre cele mai populare sedanuri din America de Nord, Toyota Camry, a fost și singurul care a primit calificativul de Top Safety Pick Plus. Este impresionant, mai ales că actuala Toyota Camry se află deja la al șaselea an de când a fost pusă în vânzare. Lexus ES, ruda premium a Toyotei Camry, a fost singurul sedan de lux din clasa medie care a primit premiul de Top Safety Pick Plus.

Toyota RAV4

Ne mutăm către cea mai populară categorie de automobile a momentului, anume SUV-urile. Cel mai vândut SUV din lume demonstrează că are ce îi trebuie pentru a-și merita titlul. Toyota RAV4 a obținut punctaje bune la toate categoriile, la fel și Toyota Venza. Lexus UX 250h a fost decorat cu premiul de Top Safety Pick Plus, primit scoruri de top la fiecare categorie.

Subaru Outback și Subaru Forester

La fel ca Lexus NX, și Subaru Outback este un performer de top. Modelul Forester vine în urma sa, dar rămâne un SUV care oferă un nivel de siguranță foarte bun. De asemenea, și Nissan Rogue, cunoscut în Europa drept X-Trail, se situează în aceeași zonă cu Subaru Forester.

Mazda CX-5

Când vorbim de SUV-urile Mazda, CX-5, CX-30 și CX-50 s-au descurcat foarte bine la testele de impact. La fel ca Mazda3, singurul minus ar fi faptul că sistemele de siguranță activă nu sunt la fel de eficiente pe timp de noapte. Cu toate acestea, cele mai sigure SUV-uri compacte vine de la Honda. Atât HR-V cât și CR-V au primit calificativul maxim de Top Safety Pick Plus, obținând rezultate de top la toate categoriile.

Cele mai sigure SUV-uri din clasa medie

Printre acestea se numără modele precum Mazda CX-9, Nissan Pathfinder, Subaru Ascent, Hyundai Palisade, Kia Telluride dar și Toyota Highlander. Toate aceste modele au primit punctaje de top.

Care sunt cele mai sigure SUV-uri premium?

Clasa premium este foarte competitivă, iar acest lucru nu exclude nici capitolul siguranță. Printre cele mai bine clasate variante se număra Acura RDX și MDX. Nici cei de la Lexus nu se lasă mai prejos, SUV-urile NX și RX au primit punctaje foarte bune pentru fiecare categorie în care au fost testate.

Printre cele mai sigure variante se numără Volvo XC90, Tesla Model Y sau Infiniti QX60. Niciunul dintre SUV-urile mari de la Audi, BMW sau Mercedes-Benz nu a fost încadrat în categoria Top Safety Pick.

Cât despre camionete, singurul model care a obținut acest calificativ este Toyota Tundra, surclasând modele precum RAM 1500 sau Ford F-150.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Car Help Corner YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide