Cele mai stupide greşeli pe care le comit cei care dau examenul auto! Mulţi s-au făcut de râs fără să-şi dea seama

Autor: ProMotor 08 iun. 2020 Știri auto
Cele mai stupide greşeli pe care le comit cei care dau examenul auto! Mulţi s-au făcut de râs fără să-şi dea seama

Testul practic este ultimul pas înainte de a obține permisul de conducere și este important să vă pregătiți ca la orice alt examen. Unele greșeli minore sunt permise în timpul testului, cu toate acestea erorile frecvente duc la eșecul celui care încearcă să obțină carnetul auto.

Iată câteva dintre greșelile stupide pe care le poți face în timpul testului

Oprirea incompletă

Una dintre cele mai frecvente greșeli în timpul testului este oprirea incompletă. Mulți candidați încetinesc, dar nu ajung la o oprire completă în timpul testului final. Pentru a nu primi penalizare este necesară o oprire până la punctul în care mașina nu se mai mișcă deloc, în spatele liniei de demarcație.

Schimbarea incorectă a benzilor

Atunci când schimbați benzile este important să semnalizați intenția, apoi asigurați-vă în oglinzi înainte de a face acest lucru. Omiterea acestor pași în timpul examenului auto, cu polițistul în mașină, poate duce la un eșec.

Neadaptarea vitezei

Este important să respectăm limita de viteză. Se recomandă adaptarea vitezei în funcție de starea drumului și de densitatea traficului. Conducerea nejustificată cu viteză redusă sub valorile impuse de trafic sau indicatoare rutiere, este penalizată.

Neverificarea oglinzilor

În timpul condusului, chiar dacă nu schimbați benzile, este bine să vă asigurați în oglinzile laterale pentru a ști unde sunt celelalte vehicule în raport cu dvs. Această verificare subtilă poate face diferența între trecerea și picarea testului.

Frânarea bruscă

Frânarea bruscă este acceptabilă în situații de urgență, dar în timp ce încetiniți sau opriți la semafor, sau pentru o parcare, folosiți cu grijă frână pentru a nu brusca pasagerii.

Nepăstrarea unei distanțe corespunzătoare față de mașina din față

Păstrați o distanță sigură față de mașina din fața, astfel încât să aveți suficient timp de reacție pentru a frâna în siguranță dacă situația o cere.

Centura de siguranță

De emoție, există cazuri când candidații uită să-și pună centura de siguranță la urcarea în mașina de examinare. Asta poate duce la picarea testului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide