Celebrul youtuber Shmee150 a vizitat România. A condus un Mercedes de 800 CP pe Transfăgărășan – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 04 iul. 2023 Știri auto

Shmee150 a venit în România în căutarea celui mai frumos drum din lume: Transfăgărășanul. Ce părere are faimosul youtuber despre drumul montan din România?

În urmă cu mai bine de un deceniu, Top Gear venea în România în căutarea celui mai frumos drum din lume. Shmee150, un faimos youtuber din Marea Britanie, a venit în România pentru a afla dacă verdictul celor trei prezentatori de la acea vreme – Jeremy Clarkson, Richard Hammond și James May – a fost corect.

Pentru această aventură, Shmee a folosit un Mercedes-AMG GT Black Series, un supercar ce dispune de 730 CP dintr-un motor V8 supraalimentat, modificat ulterior pentru a produce 850 CP, dar și de foarte multe upgrade-uri aerodinamice, comparativ cu AMG GT obișnuit. În forma standard, mașina poate accelera de la 0 la 100 km/h în 3,2 secunde și poate atinge o viteză maximă de 325 km/h.

Ce părere are Shmee150 despre Transfăgărășan?

Youtuberul a condus Mercedesul pe drumul montan lung de 151 de kilometri, acolo unde a fost fascinat de peisaje, viraje, dar și de lucrurile pe care le-a întâlnit pe parcursul traseului, cum ar fi urși și o turmă de oi. Cel mai tare l-a impresionat coborârea, partea cea mai virajată a Transfăgrășanului, acolo unde s-a putut distra puțin la volanul mașinii. Ca amintire, și-a lipit un sticker cu acest drum pe hayon-ul mașinii, chiar lângă cel cu Nurburgring. O companie selectă pentru drumul românesc, am putea spune.

Următoarea zi, Shmee a decis să încerce și o tură pe Transalpina, un alt traseu montan foarte apreciat în România. Spune că îi este greu să spună dacă unul dintre acestea două poate fi numit cel mai frumos drum din lume, cel mai bun drum pe care să conduci o mașină, dar cu siguranță se numără printre cele mai bune drumuri pe care poți conduce o mașină.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shmee150


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide