Chrysler Airflow, conceptul care anunță viitorul model de serie care va debuta în 2025 (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 05 ian. 2022 Știri auto

Constructorul american de automobile Chrysler a dezvăluit în cadrul CES 2022 noul concept electric denumit Airflow. Prototipul este identic cu cel prezentat în vara anului trecut și este o continuare a conceptului FCA Airflow prezentat în 2020.

Airflow ia forma unui crossover și anticipează viitorul model cu zero emisii, care va fi lansat cel mai târziu în 2025. Cu prilejul dezvăluirii lui Airflow, oficialii companiei au anunțat că marca va deveni 100% electrică până în 2028.

Chrysler Airflow va avea autonomie de 650 km

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Chrysler Airflow se bazează pe o nouă arhitectură a grupului Stellantis, destinată vehiculelor electrice. Propulsia este asigurată de două motoare electrice, câte unul pe fiecare axă. Fiecare dintre acestea produce 204 CP și oferiă tracțiune integrală.

Producătorul american a spus că platforma este compatibilă cu motoare electrice mai puternice, sugerând viitoare „aplicații de înaltă performanță”. Cei de la Chrysler au fost zgârciți cu informațiile legate de tipul bateriei, capacitatea acesteia și de viteza de încărcare.

În schimb, Chrysler anunță o autonomie ce poate ajunge la 650 de kilometri. Totodată, conceptul va dispune de o serie de update-uri software de tip „over-the-air”, dar și de tehnologie de conducere semi-autonomă.

Din punct de vedere estetic, Airflow se caracterizează printr-o siluetă aerodinamică, specifică coupe-urilor. Linia plafonului este  plonjată către spate, iar deasupra lunetei a fost montat un eleron supradimensionat.

În față, logo-ul mărcii Chrysler este iluminat și conectează grila subțire cu farurile LED. Bara de protecție integrează prize de aer de mici dimensiuni care încorporează luminile de zi cu LED. În spate, stopurile cu geam clar se întind pe toată lățimea hayon-ului, amintind de Porsche Cayenne Coupe. Spoilerul posterior include un difuzor mare și prize de aer la extremități.

Brandul american va lansa primul său model de serie complet electric cel târziu în 2025. Potrivit planurilor grupului Stellantis, Chrysler va avea în gamă doar modele pe baterii după 2028.

Sursa: CarBuzz

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Chrysler


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide