Codul Rutier ar putea fi modificat. Schimbările i-ar favoriza în primul rând pe şoferi

Codul Rutier ar putea fi modificat. Schimbările i-ar favoriza în primul rând pe şoferi

Autor: Marius Vişan acum 4 ani Știri

 


Parlamentarii intenţionează să modifice, din nou, Codul Rutier. Principala modificare pe care vor să o aducă vine în sprijilul noferilor, şi se referă la cazurile când un şofer contestă amenda primită, dosarul să fie preluat de instanţa pe raza căreia îşi are domiciliul. În prezent, dosarul este trimis instanţei din zona unde a fost săvârşită abaterea, scrie Digi24.

„Statul tot la fel câştigă şi la Constanţa dacă mă judecă pe mine, şi la Iaşi. De ce ne deplasăm noi, dacă tot ajung la instanţă? De ce trebuie să ajung la Craiova, unde trec o dată pe an? Acolo mi s-a întâmplat şi trebuie să plec de la Vatra Dornei până la Craiova să mă duc să îmi susţin cauza. E vorba de timp, de bani consumaţi aiurea, o zi de muncă pierdută”, spune deputatul PSD Ioan Munteanu pentru Digi24.

Pe de altă parte, iniţiatorii spun că punerea în aplicare a prevederii i-ar ajuta şi pe judecători.

„Una e unde circulă cinci sute de maşini pe zi şi alta unde circulă cincizeci de maşini pe zi. Îi eliberăm şi pe judecătorii din zona aia. De exemplu, traversezi ţara, iei amendă la Timişoara şi eşti de la Buzău. Trebuie să te duci la Timişoara la proces. Nu tot judecători sunt şi la Buzău şi la Timişoara?”, argumentează Ion Melinte, deputat PSD.

Mai multe informaţii puteţi afla din reportajul de mai jos.
Comentarii
Inchide