Comisar șef al Direcției Anticorupție Arad, prins beat la volan

Autor: Cristian Agatie 20 sept. 2021 Știri auto
Comisar șef al Direcției Anticorupție Arad, prins beat la volan

Un comisar al Direcției Generale Anticorupție Arad a fost prins beat la volan în noaptea 18/19 septembrie. Polițiștii l-au oprit pe acesta după ce au observat că mașina pe care o conducea se deplasa „neregulamentar”.

Comisarul șef Silviu Popescu a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie care l-ar face invidios pe orice bețiv de carieră: 0,8 mg/l alcool pur în aerul respirat. În consecință, polițiștii nu i-au mai permis comisarului șef să se urce la volan, l-au urcat în mașina instituției și l-au dus la Unitatea Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Arad, acolo unde i s-au recoltat, în jurul orei 1, prima probă de sânge, iar la o oră distanță, a doua.

Potrivit martorilor citați de Special Arad, după prima recoltare de sânge, comisarul șef Popescu a ieșit în curtea spitalului și s-a pus pe alergat și pe făcut flotări până la transpirație, sperând probabil ca să își diminueze astfel valoarea alcoolului pe care-l avea în corp. Nu știm care este valoarea finală a alcoolemiei în sânge, dar de regulă aceasta este cam dublă față de valoarea înregistrată în aerul expirat.

Comisar șef al Direcției Anticorupție Arad, beat la volan. Numeroase cazuri de polițiști băuți la volan

Comisarul Popescu nu este la prima abatere de acest gen, ne mai informează Special Arad. În 2009, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au considerat că fapta sa nu a reprezentat un pericol social și în consecință l-au sancționat pe actualul comisar șef al DGA Arad cu o banală amendă administrativă în valoare de 1.000 lei.

Ofițerul DGA Arad nu este primul polițist care se urcă beat la volan. Din nefericire, nu va fi, cu siguranță, nici ultimul. Ceea ce este și mai trist este că, cel mai probabil, nici comisarul șef Popescu nu este la ultima abatere de acest fel. Dacă a făcut-o deja de două ori, este aproape cert că o va face din nou.

Referitor la alcoolemia domnului Popescu, aceasta a fost, la rândul ei, depășită de cea înregistrată de un alt polițist din județul Constanța, care a și accidentat mortal un om în timp ce conducea cu o alcoolemie de 1,1 g/l alcool pur în aerul expirat. Ceva mai recent, un polițist băut a intrat cu BMW-ul într-un stâlp, iar un alt polițist a lovit doi pietoni și a fugit de la locul accidentului.

De notorietate este, însă, șeful serviciului Permise de la Iași care, oprit și testat cu etilotestul (0,11 g/l alcool pur în aerul expirat), a motivat că a băut cidru, nu alcool.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide