Contracte semnate pentru 550 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres

Autor: George Cristea 20 aug. 2020 Știri auto

Ministrul transporturilor Lucian Bode a anunțat că până la sfârșitul anului 2020 vor exista contracte semnate pentru proiectarea și execuția  a peste 550 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres. În plus, tot până atunci, vor începe lucrările pe 60 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres.

Intră în Galeria FOTO

Anunțul a fost făcut cu prilejul inaugurării lucrărilor la autostrada de centură a Bucureștiului (A0), pe lotul Vidra-Bragadiru. Potrivit lui Bode, Guvernul a reușit în cele 9 luni de mandat să dea drumul la lucrări pentru 100 de km de autostrăzi, drumuri expres și variante ocolitoare.

„Ne-am propus să deschidem noi șantiere prin semnarea de contracte de proiectare și execuție. În cele peste 9 luni de mandat am reușit să dăm ordinul de începere a peste 100 de km de autostrăzi, drumuri expres, variante ocolitoare. Până la sfârșitul anului sunt convins că vom reuși să dăm ordinele de începere pentru încă 60 km de autostrăzi în România și aici mă refer în special la A0 Sud cu cei 52 de km și la tronsonul 2 din Craiova Pitești.

Contracte semnate pentru 550 de kilometri. Suntem în plină campanie electorală

În acest an am reușit să semnăm contracte de proiectare și execuție pentru 300 km de autostrăzi, drum expres și variante ocolitoare și până la sfârșitul anului cred că vom semna pentru încă 250 de km. Drumul realizării acestor obiective este practic ireversibil. Am redus la minimum termenele de execuție.”, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Cu același prilej, ministrul Transporturilor a enumerat și câteva proiecte de infrastructură deblocate de Guvern în București.

„Am reușit să reluăm lucrările de la pasajul Domnești, am emis autorizația de construire la pasajul Oltenița. Am emis autorizația de construire pentru pasajul de Berceni. Am emis autorizația de construire pentru pasajul de la Mogoșoaia unde deja e executat un stadiu fizic de la 15%”, a mai declarat ministrul.

Marți, 18 august, au început lucrările la autostrada de centură a Bucureștiului A0, pe lotul 2 al Centurii de Sud, între Vidra și Bragadiru (16,3 km). Acesta este primul tronson al viitoarei șosele de mare viteză din jurul Capitalei care intră efectiv în construcție.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide