Coronavirusul lovește din nou! Cursa de Formula 1 și salonul auto din China, amânate

Autor: ProMotor 13 feb. 2020 Știri auto
Coronavirusul lovește din nou! Cursa de Formula 1 și salonul auto din China, amânate

A închis uzine, a adus afaceri în pragul falimentului și acum amână evenimente importante. Cursa de Formula 1 programată pentru luna aprilie se amână pentru o data încă nestabilită. Salonul Auto de la Beijing, programat pentru sfârșitul lunii aprilie, este și el sub semnul întrebării.

Marele Premiu al Chinei era programat să aibă loc în weekend-ul 17-19 aprilie, dar epidemia de coronavirus le dă peste cap planurile organizatorilor, afectând financiar Marele Circ.

Organizatorul competiției, Juss Sports Group, a solicitat official amânarea în urma discuției cu reprezentanții Federației de Automobilism și Motociclism Sportiv din Republica Chineză, la scurt timp de la momentul în care Organizația Mondială a Sănătății a declarat stare de urgență la nivel global. Astfel, Federația Internațională de Automobilsm a fost nevoită să accepte cererea de amânare pentru a se asigura că sănătatea celor implicați, dar și a fanilor, nu este pusă în pericol.

În pragul unei amânări se află și Salonul Auto de la Beijing, programat pentru 21-30 aprilie. Un anunț oficial referitor la mutarea acestuia la o data ulterioară este doar o chestiune de timp, scrie presa britanică.

Coronavirusul a lovit și la Barcelona. Mobile World Congress, cel mai mare târg dedicat telefoniei mobile, programat în perioada 24-27 februarie, a fost anulat, după ce nume grele ale industriei (Facebook, Sony, Nokia, Amazon, Intel etc.) au anunțat că nu vor mai face deplasarea din cauza epidemiei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide