Corupția din Poliție: După Suceava și Sibiu, Direcția Rutieră Botoșani intră în vizorul DNA

Autor: Cristian Agatie 02 iun. 2021 Știri auto

Poliția Rutieră începe să aibă probleme serioase de personal, după ce zeci de polițiști au fost arestați, sunt anchetați sau și-au pierdut locurile de muncă. Corupția din Poliție este din nou în atenția publicului, după ce Direcția Rutieră Botoșani intră în vizorul DNA. Scandalul vine după alte acte de corupție dezvăluite la inspectoratele de poliție din țară.

Intră în Galeria FOTO

Mai multe percheziții au avut loc miercuri sediul Serviciului Rutier Botoșani, dar și la domiciliile polițiștilor suspectați că au luat mită de la șoferi, în perioada iunie – noiembrie 2020. Cazul vine după mai multe descinderi similare care au avut loc în ultimele luni la alte secţii de poliţie din Suceava și din Sibiu.

Miercuri, au fost desfășurate percheziții domiciliare în 20 locații din județul Botoșani, dintre care una este sediul unei instituții publice, iar restul sunt  domicilii ale unor persoane fizice, potrivit DNA. Au fost emise 15 mandate de aducere pentru agenți și ofițeri, vizați de suspiciuni de luare de mită. După percheziții, cei 15 vor fi audiați.

Corupția din poliție, filiera Botoșani: Poliția Română este decimată după anchetarea agenților corupți

Ancheta reprezintă un nou episod al unui foileton având ca subiect corupția din poliție. La Sibiu, șoferii erau „iertați” de sancțiuni de către polițiști și puși să sponsorizeze echipa de fotbal a IPJ Sibiu. Polițiștii ar fi cerut și primit mită, de peste 100 de ori, de la șoferii pe care îi prindeau încălcând Codul rutier. În urma anchetei, efectivul secției rutiere a Poliției Sibiu a fost decimat, numai doi agenți rămânând în afara anchetei.

În ceea ce privește amplul dosar de la Suceava, chiar șeful serviciului secret al Ministerului de Interne din Suceava a fost reținut pentru corupție. Colonelul Florin Timu, care conduce Serviciul de Protecție Internă din Suceava, este acuzat că a acoperit corupția de la Serviciul permise din județ, ba chiar i-a informat pe polițiștii judecați acum pentru că dădeau permise pe mită, despre faptul că sunt în vizorul procurorilor anticorupție.

Situația este cu atât mai comică, cu cât și cei aduși din țară să-i înlocuiască pe șefii corupți ai poliției se dovedesc a fi la fel de corupți. Pus șef la serviciul de permise auto Suceava, un polițist a fost ridicat de procurorii DNA după numai două săptămâni, fiind vizat de o anchetă similară în județul Cluj, de unde fusese detașat. Acesta a lăsat în parcarea de la Suceava un Audi A8 nou nouț, cu siguranță cumpărat din banii agonisiți cu greu din leafa de polițist.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide