Noi culori mate în gama Audi pentru un look distinctiv

Autor: Marius Vișan 21 feb. 2022 Știri auto
Noi culori mate în gama Audi pentru un look distinctiv

Alături de culoarea Galben Python pentru TT RS și nuanța Argintiu Dew oferită exclusiv pentru RS Q3, gama vopselelor mate nou introdusă de Audi este oferită acum și pentru alte modele, nu doar pentru cele sport din vârful portofoliului și include și nuanțele Gri Daytona și Argintiu Florett. Noile culori mate sunt astfel acum disponibile chiar și pentru modele de bază din gamele TT și Q3.

Cum creează Audi culorile și diferitele tipuri de vopsea?

Sarcina de a aduce sugestii de culori pentru modelele noi cade în sarcina echipei departamentului Culori și Decor a diviziei Audi Design, precum și a echipei de Marketingul Produsului. Primul pas este făcut de cei de la Design, care trebuie să creeze noile culori în baza tendințelor actuale, ce sunt identificate de studiourile de design din Ingolstadt, Beijing și Malibu. Echipa dedicată Marketing-ului Produsului se asigură apoi că cei care optează pentru un Audi au o gamă largă de culori din care să poată alege. Iar în final, sunt alese denumiri adecvate pentru culorile din gamă.

Culorile acromatice se situează în vârful listei preferințelor clienților

Trei din patru clienți care cumpără un automobil nou în Germania optează pentru alb, negru sau gri/argintiu. Și la Audi culorile acromatice se numără printre culorile preferate pentru vopseaua automobilelor, urmate de albastru, ce este ales de aproximativ 10% dintre clienți. Cerea pentru culorile mate crește tot mai mult.

Aplicarea vopselei mate pe caroserie

Vopselele moderne sunt complexe din punct de vedere tehnic. Peste stratul de fosfat, vine stratul de vopsea, compus din lacul catodic (CDP), grund, stratul de bază și stratul transparent. Cele cinci straturi subțiri nu sunt împreună mai groase de o zecime de milimetru. Este aproximativ echivalentul grosimii firului de păr uman. Pentru a asigura calitatea necesară pentru utilizarea zilnică pe perioadă îndelungată, vopselele sunt supuse mai multor teste pe termen lung și scurt, inclusiv pentru determinarea rezistenței la lovirea cu pietriș și teste de uzură. Ca parte a procesului de avizare a vopselelor, Audi verifică, de asemenea, aspecte precum aderența și rezistența la coroziune. Întregul proces de la design, selecție, implementare tehnică și aprobarea culorilor poate dura între trei și cinci ani.

Locul unde mașina prinde culoare: unitatea de vopsitorie din Győr

Unitatea de vopsitorie de 43.000 de mp din Győr a necesitat pregăti intense și riguroase înaintea de intrarea vopselei mate în producția de serie. Mai întâi au fost efectuate vopsiri de testare, piesele de test fiind analizate în laborator. Pentru a implementa noua tehnologie, angajații unității au pregătit infrastructura de producție aliniind liniile din halele de aprovizionare cu vopsea cu hala roboților și ajustând roboții. Cei 10 roboți ai vopsitoriei au fost programați și testați conform cerințelor speciale ale procesului specific de lăcuire cu vopsea mată.

Astfel, acum culorile mate sunt disponibile pentru toate modelele Audi fabricate la Győr: Audi TT, TTS, TT RS Coupé și Roadster, precum și Audi Q3, Audi RS Q3 și versiunile Sportback. Pentru producția de volum a modelului TT RS* vor fi oferite nuanțele Gri Daytona, Argintiu Florett și Galben Python. În locul nuanței Galben Python, pentru modelul Audi RS Q3* va fi oferit acum Argintiu Dew, o nuanță folosită exclusiv pentru gama Q3.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Audi


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide