Cum ar putea arăta viitorul RCA în România – VIDEO

Autor: Marius Vișan 11 apr. 2016 Știri auto
Cum ar putea arăta viitorul RCA în România – VIDEO

 


În această perioadă se dezbate în Parlament o modificare la legea asigurării obligatorii auto ce prevede ca o asigurare RCA să poată fi cumpărată pentru o lună, două sau mai multe, în funcţie de nevoile clienţilor. Mai mult, plata asigurării se va putea face şi în rate, iar contractul de asigurare va putea fi suspendat pentru o anumită perioadă, dacă maşina nu este folosită, informează Digi24.ro.

Proiectul ce prevede modificarea legii RCA a ajuns în Parlament după ce în prealabil a fost intens discutat timp de trei luni de transportatori, autorităţi şi companiile de asigurări. 

O altă propunere se referă la modul în care vor fi rezolvate avariile minore, în acest caz şoferii fiind încurajaţi să-şi repare maşina singuri, fără a mai apela la firma de asigurări, pentru a nu-şi pierde punctajul bonus-malus. Acest punctaj înfluenţează modul cum se scumpeşte poliţa RCA în anul următor.

Şi în cazul despăgubirilor pentru vătămări corporale se vor face nişte modificări în sensul în care se fac folosi o grilă pe baza punctelor traumatice. Un punct înseamnă 2500 de lei, adică două salarii minime pe economie. Cei de la Digi24 au calculat că o persoană care şi-a rupt un picior într-un accident va putea fi despăgubită cu aproximativ 2500 de lei. 

Mai multe puteţi afla din reportajul celor de la Digi24.ro.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide