Cum arată acest Porsche abandonat timp de 40 de ani într-un garaj – VIDEO

Autor: Radu Țuțulan 14 aug. 2023 Știri auto

Este remarcabil cum arată acest Porsche 356, abandonat de zeci de ani într-un garaj, printre cutii, după ce proprietarul a ieșit la pensie și nu a mai putut conduce mașina.

Porsche 356 a fost primul model de serie al producătorului auto german. Prima mașină a ieșit pe porțile fabricii în anul 1948 și a fost produs până în 1965. În total, s-au construit 76.000 de unități, iar una dintre ele a ajuns în America, unde proprietarul, după ce a condus-o timp de 9 ani pe străzile din Orange County, California, a parcat-o într-un garaj, unde a rămas până de curând.

Cum arată un Porsche 356, după ce a stat 40 de ani printre cutii?

Înconjurat de cutii și acoperit cu praf, coupe-ul este într-o stare foarte bună. Culoarea Ivory White încă se distinge, după ce praful adunat în decursul a 40 de ani este șters. De asemenea, probabil datorită climei care a protejat caroseria și părțile din metal, nu se vede nicio urmă de rugină.

Intră în GALERIA FOTO

Porsche 356 din 1959 a fost ultimul din linia seriei A, care includea și un model coupe, o decapotabilă și un Speedster.

Acesta pare a fi un Super, ceea ce înseamnă că are o versiune mai puternică a motorului de 1,6 litri, cu patru cilindri, care produce 90 de cai putere, în loc de cei 60 CP cât produce în mod normal.

Nou, acesta ar fi costat în jur de 3.600 de dolari (3.200 euro), dar acum, o versiune în stare bună, pregătită de vânzare, ar avea un prețul ce se apropie de 100.000 de dolari (91.000 euro).

Cât de bine s-a păstrat acest Porsche după 64 de ani de la producție!

Filmarea realizată în interiorul acestui Porsche 356, de Carchaeology și postată pe Youtube, dezvăluie o capsulă a timpului veche de 40 de ani, cu hărți și o cameră Polaroid de epocă.

Scaunele din față precum și bancheta sunt aproape intacte, totul este original și nedeteriorat, doar puțin uzat.

Kilometrajul indică puțin peste 3.300 de mile (aproximativ 5.300 km), dar este probabil ca acesta să se fi resetat când a ajuns la 100.000 de mile.

Caroseria nu prezintă urme de lovituri, dar podeaua are câteva daune minore iar bara spate e ușor lovită. Cu toate acestea, conform Carchaeology, acele lovituri și julituri sunt perfect normale pentru un Porsche 356 care a fost rulat.

După lansarea lui Porsche 911, producătorul auto a eliminat treptat modelul 356, înlocuindu-l în cele din urmă cu 912, o variantă a lui 911 care folosea un motor cu patru cilindri.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captură video - Carchaeology / Youtube


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide