În Galați se dorește transport public ecologic. Primăria vrea să cumpere 20 de autobuze hibrid

Autor: Marius Vișan 13 mai 2020 Mașini electrice
În Galați se dorește transport public ecologic. Primăria vrea să cumpere 20 de autobuze hibrid

Primăria Galați a reluat pe 12 mai licitația pentru achiziția a 20 de autobuze hibrid. Este a treia licitație de acest fel. La primele două nu s-a înscris decât un singur ofertant, însă oferta acestuia a fost neconformă, iar primăria Galați a respins oferta producătorului polonez.

La licitația lansată săptămâna aceasta în Sistemul Electronic de Achiziții Publice termenul limită pentru primirea ofertelor este 11 iunie 2020, iar valoarea este aceeași ca la precedentele licitații, adică 33,6 milioane de lei.

Criteriul de atribuire este „cel mai bun raport calitate – preț“. Caietul de sarcini aferent licitației prevede achiziția de autobuze hibride noi cu o lungime de 11,5 m – 12,5 m, cu trei uși și o capacitate de transport de 75 de călători pe scaune și în picioare, cu posibilitate de acces pentru persoanele cu dizabilități, cu aer condiționat, camere video, sistem GPS şi echipamentele de e-ticketing.

La Galați se va circula ecologic

Primăria Galați și societatea locală Transurb au achiziționat până în prezent 40 de autobuze de mari dimensiuni și 20 de microbuze. Tot la Galați vor ajunge opt tramvaie produse în Arad, acestea fiind singurele tramvaie noi cumpărate de Primăria Galați în ultimele șapte decenii.

Pe lista de cumpărături a Primăriei Galați se află și 30 de autobuze hibrid. Este practic cea mai mare transformare prin care va trece parcul auto al unicului transportator public din orașul Galați în ultimii 30 de ani.

Toate vehiculele vor fi vopsite în verde smarald

„În trecut, la Galați nu au fost achiziționate decât mijloace de transport folosite. Am schimbat strategia, facem eforturi mari ca să le oferim gălățenilor condiții moderne. Noile vehicule vor modifica în proporție de 60% parcul auto al societății Transurb. Toate vehiculele vor fi vopsite în verde smarald. Este culoarea aleasă de edilii Galațiului pentru transportul public din oraș”, a explicat directorul societății Transurb, Mihai Cadinoiu, pentru Mediafax.

De asemenea, ambițiile gălățenilor nu se opresc aici. Autoritățile spun că la Galați va fi cel mai modern și performant sistem e-ticketing din România.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: viata-libera.ro


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide