Cum procedezi în cazul pierderii, furtului sau distrugerii cărții de identitate a mașinii

Autor: ProMotor 11 nov. 2019 Știri auto
Cum procedezi în cazul pierderii, furtului sau distrugerii cărții de identitate a mașinii

În cazul pierderii, furtului sau distrugerii cărții de identitate a vehiculului (CIV), trebuie să te adresezi Registrului Auto Român pentru a solicita eliberarea unui duplicat al acesteia. Pentru aceasta este obligatoriu să te prezinți la RAR cu mașina și să completezi o cerere în acest sens. De asemenea, va trebui să ai la tine o serie de documente care dovedesc calitatea de proprietar al mașinii (sau o împuternicire în cazul în care nu sunteți proprietar) și actul de identitate.

Documentele necesare obținerii unui duplicat al cărții de identitate a vehiculului sunt următoarele:

  • cerere de activitate RAR (cererea se va completa de mână de către solicitant, pe propria sa răspundere; va fi semnată în prezența angajatului R.A.R. care efectuează prestația);
  • actul de identitate al solicitantului;
  • documente care atestă calitatea de deținător legal a solicitantului (act de vânzare-cumpărare, factură, act de adjudecare etc.), dacă solicitantul nu este cel care figurează ca deținător în evidențele autorității de înmatriculare.
  • dacă solicitantul nu este deținătorul vehiculului (persoană fizică), sau dacă deținătorul este persoană juridică, este necesară prezentarea actului de reprezentare legală (împuternicire notarială, dacă deținătorul este persoană fizică, sau delegație, dacă deținătorul este persoană juridică);

Delegația trebuie să conțină datele de identitate ale reprezentantului deținătorului, să identifice vehiculul prin numărul său de identificare (seria de șasiu sau caroserie), să specifice care este activitatea pentru care s-a emis delegația (eliberare duplicat al cărții de identitate), să poarte număr de înregistrare și să fie semnată (și ștampilată, dacă este cazul) de către emitent.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 109/2018, pentru obținerea duplicatului după cartea de identitate a vehiculului (CIV) este obligatorie prezentarea vehiculului la RAR în vederea identificării sale.

sursa: Registrul Auto Român

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide