Cum să schimbi bateria la maşină în 12 paşi simpli – TUTORIAL VIDEO

Autor: Marius Vișan 13 sept. 2016 Știri auto
Cum să schimbi bateria la maşină în 12 paşi simpli – TUTORIAL VIDEO

 


Bateria este una dintre cele mai importante componente ale unei maşini. Cei care au rămas fără baterie ştiu despre ce vorbim. Pentru ceilalţi însă Servicetutorials.com a făcut un tutorial care să-i ajute să depisteze eventualele simptome ale unei baterii care urmează să ”moară”, dar şi cum să o înlocuiască:

  • Maşina nu mai porneşte la prima cheie sau “la sfert”, cum se mai spune;
  • Bateria a depaşit 5 ani;
  • Bateria prezintă urme de cristale de sulfat de plumb pe una dintre borne sau ambele;
  • Tensiunea bateriei nu are o valoare cuprinsă între 12,4 -12,8 volti (aceasta verificare se face cu un voltmetru, dar numai cu motorul oprit de cel putin o ora pentru a avea timp ca tensiunea de pe baterie sa se stabilizeze);
  • Asiguraţi-vă că alternatorul maşinii încarcă bateria, altfel s-ar putea să o schimbaţi degeaba (verificaţi cu un voltmetru dacă bateria menţine tensiunea între 13,8 – 14,4 volti).

ATENŢIE: dacă veţi schimba bateria în faţa blocului, nu veţi mai beneficia de garanţie. Aceasta este oferită doar dacă montaţi bateria într-un service autorizat.

Puteţi înlocui bateria veche cu una noua cu aceeasi valoare sau cu o putere un pic mai mare, mai exact cu maxim 30%.

Aşadar, înainte de a schimba bateria, opriţi motorul, trageţi frâna de mâna, opriţi toţi consumatorii şi ridicaţi capota. La unele maşini, este bine să aveţi şi codul de resetare al sistemului audio.

Ca să treceţi efectiv la demontarea şi montarea bateriei de pe masina va trebui să urmăriţi paşii din clipul video de mai jos:

Scule necesare:

  • Un cricket şi un prelungitor;
  • O tubulara de 10 mm;
  • O tubulara de 13 mm.

PASUL 1: scoateţi capacul carcasei şi protecţia laterală;
PASUL 2: cu un crichet şi o tubulară de 10 mm slăbiţi cele două suruburi care prind bornele bateriei şi deconectaţi cablurile;
PASUL 3: folositi un crichet cu prelungitor si o tubulara de 13 mm ca sa slabiti surubul din partea stanga jos
PASUL 4: scoateti afara bateria veche
Daca observati ca fundul carcasei este murdar, atunci dizolvati putin bicarbonat de sodiu in apa si curatati locul unde a stat bateria, folosind manusi de protectie.

Citeşte articolul complet pe Servicetutorials.com

VIDEO


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide