Dacia a vândut aproape o jumătate de milion de mașini în 2023. Care e modelul cel mai căutat

Autor: Radu Țuțulan 18 oct. 2023 Știri auto

Dacia a vândut aproape o jumătate de milion de mașini în primele 9 luni ale anului 2023, ceea ce reprezintă o creștere de aproape 17% față de anul trecut. Iată care e cel mai bine vândut model.

Dacia menține trendul ascendent al vânzărilor și este, în continuare, una dintre cele mai bine cotate mărci auto din Europa.

Modelele Duster, Sandero, Jogger și Spring (electric) sunt cele mai bine vândute.

Dacia a vândut aproape o jumătate de milion de mașini în 2023

În primele 9 luni ale acestui an, Dacia a vândut aproape o jumătate de milion de mașini.

„Dacia a vândut 493.511 vehicule în primele 9 luni ale anului 2023, în creștere cu 16,7% față de perioada similară a anului 2022. În trimestrul al treilea, Dacia a vândut 148.124 vehicule, cu 2,4% mai mult față de perioada similară a anului trecut”, anunță producătorul auto, citat de news.ro.

Toate cele 4 modele de referință ale mărcii înregistrează creșteri semnificative în primele 9 luni.

Astfel, creșterile de vânzări ale fiecărui model sunt:

  • Jogger +76,1%
  • Spring +40,6%
  • Sandero +18,3%
  • Duster +4,1%.

Dacia este în prezent pe locul al doilea, la nivel european, pe segmentul vânzărilor către persoane fizice, cu o cotă de 8,4%.

Care este cel mai bine vândut model Dacia

Vânzările modelului Dacia Sandero se apropie, în primele 9 luni ale acestui an, de 200.000 de unități. Mai exact, au fost comercializate 199.516 vehicule, în creștere cu 18,3% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Astfel, Sandero își menține locul 1 în clasamentul celor mai vândute modele către clienții persoane fizice din Europa.

Pe locul doi în topul celor mai vândute modele Dacia este Duster. Acesta a fost comercializat în 154.460 unități și rămâne cel mai vândut SUV către persoane fizice din Europa.

Dacia Jogger este pe locul al treilea, cu 70.932 de exemplare vândute în primele 9 luni ale anului. Și, conform producătorului auto, se menține pe prima poziție în topul celor mai vândute modele de segment C (exceptând vehiculele SUV) către clienții particulari.

Cu 44.262 de unități vândute, Spring înregistrează o creștere de 40,6% față de perioada similară a anului precedent. Și intră astfel în top 4 cele mai bine vândute modele Dacia. De asemenea, este a 3a cea mai bine vândută mașină electrică pe segmentul de retail din Europa.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide