Primarul Capitalei: “Dispar zeci de mii de mașini parcate în prima bandă până la sfârșitul anului!”

Autor: David Andrei 04 iun. 2021 Știri auto

Primarul Capitalei avertizează: “Dispar zeci de mii de mașini parcate în prima bandă până la sfârșitul anului!” Nicușor Dan promite că astfel se va modifica radical traficul din București.

GALERIE FOTO

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a participat, alături de președintele Klaus Iohannis și de ministrul Mediului, Tanczos Barna, la o dezbatere pe tema transportului sustenabil în România. Evenimentul a fost organizat de Asociația “Green Revolution” în parcul Regele Mihai (fost Herăstrău) în Ziua Mondială a Bicicletei. Politicienii au sosit pe două roți la eveniment.

Nicușor Dan intenționează să elibereze prima bandă a marilor artere din București pentru a face piste de biciclete. „Asta se va face prin Strategia de parcare”, a explicat edilul. Acesta este convins că obiectivul va fi îndeplinit până la sfârșitul anului. “Vor dispărea zeci de mii de mașini parcate pe prima bandă.”

În prezent, în Capitală, sunt aproximativ 15-20 de kilometric de piste de biciclete, potrivit informațiilor deținute de Nicușor Dan. “Chiar dacă am vrea să facem în prezent piste de biciclete, nu am avea unde, pentru că sunt mașini parcate peste tot pe prima bandă. Primul lucru este să găsim soluții alternative pentru a putea muta mașinile de pe prima bandă, astfel încât să avem spațiul considerabil”, este planul Primarului General.  „Acum mi-e frică să merg cu bicileta în București”, a adăugat acesta.

Mașini parcate în prima bandă și mult prea puține piste pentru bicicliști

Președintele Klaus Iohannis a fost la evenimentul din parcul Regele Mihai. Și șeful statului a ajuns acolo cu bicicleta și s-a arătat nemulțumit de cum se circulă pe două roți în București.

“Sunt prea multe intersecții unde stai mai mult la semafor, decât mergi cu bicicleta. Sunt foarte puține piste și, de foarte multe ori, împarți banda de mers cu automobiliști de obicei foarte nervoși și foarte deranjați de existența bicicliștilor. Și de foarte multe ori dai de piste care sunt făcute aparent pentru bicicliști, dar se merge foarte greu pe ele, fiindcă cei care le-au conceput probabil nu folosesc bicicleta”, a spus Klaus Iohannis.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide