Divizia BMW M încheie anul aniversar cu un nou record de vânzări

Autor: Adrian Somai acum 2 săptămâni Știri auto

În an aniversar, divizia BMW M se poate lăuda cu noi rezultate record. Vânzările globale de automobile de performanţă şi de înaltă performanţă au totalizat 177.257 de unităţi în cursul exerciţiului financiar 2022, ceea ce reprezintă o creştere de 8,4% faţă de anul precedent, în ciuda condiţiilor dificile continue din zona logisticii şi a lanţurilor de aprovizionare.

Aniversarea celei de-a 50-a aniversări ale BMW M a fost însoţita de debuturi spectaculoase. Spectrul larg de lansări a variat de la a doua generaţie a puristului BMW M2, cu combinaţia sa de motor cu şase cilindri în linie, transmisie manuală cu şase trepte şi tracţiune spate, care evocă plăcerea clasică de a conduce într-un automobil de înaltă performanţă, la extrovertitul BMW XM cu sistemul său de propulsie M HYBRID de 480 kW/653 CP. De asemenea, primul BMW M3 Touring oferă modalităţi complet noi de a experimenta performanţa tipică M. Această diversitate creează condiţii ideale pentru a atrage grupuri-ţintă noi şi pentru a genera o creştere suplimentară în 2023.

Cea mai importantă piață de desfacere pentru cei de la BMW M s-a dovedit din nou a fi cea din Statele Unite ale Americii. Apoi, cifre foarte bune de vânzări au mai fost înregistrate și pe piața locală din Germania, dar și în Marea Britanie.

„Entuziasmul comunităţii M pentru performanţe puternice din punct de vedere emoţional pe şosea şi pe circuit ne-a impulsionat de-a lungul întregului an aniversar”, spune Franciscus van Meel, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW M, prin intermediul unui comunicat de presă emis recent. „Acest lucru este exprimat şi într-un nou record de vânzări pentru automobilele BMW M, care ne oferă o perspectivă pozitivă pentru 2023.”

BMW i4 M50, cel mai bine vândut automobil BMW M

În acelaşi timp, 2022 marchează începutul cu succes al BMW M GmbH în era mobilităţii electrice, cel mai vândut automobil BMW M din 2022 fiind modelul electric BMW i4 M50. BMW i4 M50 este alimentat de un motor electric atât pe puntea faţă, cât şi pe cea spate, care împreună generează o putere maximă de 400 kW/544 CP.

Livrarea de putere perfect coordonată a celor două motoare electrice şi reglarea suspensiei independente asigură o experienţă de condus tipică M, caracterizată prin dinamică, agilitate şi precizie, care s-au dovedit a fi o adevărată atracţie de încă de la început.

Lansarea cu succes a noului BMW M240i xDrive Coupé în 2022 s-a dovedit a fi un punct important în segmentul maşinilor de performanţă. Noua ediţie a modelului compact cu două uşi este propulsată de un motor cu şase în linie, de 275 kW/374 CP, şi este disponibilă acum şi cu tracţiune spate clasică.

Pe parcursul anului 2023, divizia BMW M îşi va continua ofensiva de produse, printre altele, cu primul automobil electrificat de înaltă performanţă, BMW XM, şi BMW i7 M70, un automobil BMW M bazat pe modelul electric BMW i7. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Adrian Somai
Adrian Somai
Îmi plac mașinile și sunt mereu la curent cu ultimele noutăți din domeniu. Sunt cel mai fericit atunci când călătoresc și am șansa de a cunoaște oameni, obiceiuri și locuri noi din lumea întreagă. Nu am studiat jurnalismul, însă mi-a plăcut dintotdeauna să scriu și să ofer informații ... citește mai mult

Comentarii
Inchide