Divizia BMW M încheie anul aniversar cu un nou record de vânzări

Autor: Adrian Somai 14 ian. 2023 Știri auto

În an aniversar, divizia BMW M se poate lăuda cu noi rezultate record. Vânzările globale de automobile de performanţă şi de înaltă performanţă au totalizat 177.257 de unităţi în cursul exerciţiului financiar 2022, ceea ce reprezintă o creştere de 8,4% faţă de anul precedent, în ciuda condiţiilor dificile continue din zona logisticii şi a lanţurilor de aprovizionare.

Aniversarea celei de-a 50-a aniversări ale BMW M a fost însoţita de debuturi spectaculoase. Spectrul larg de lansări a variat de la a doua generaţie a puristului BMW M2, cu combinaţia sa de motor cu şase cilindri în linie, transmisie manuală cu şase trepte şi tracţiune spate, care evocă plăcerea clasică de a conduce într-un automobil de înaltă performanţă, la extrovertitul BMW XM cu sistemul său de propulsie M HYBRID de 480 kW/653 CP. De asemenea, primul BMW M3 Touring oferă modalităţi complet noi de a experimenta performanţa tipică M. Această diversitate creează condiţii ideale pentru a atrage grupuri-ţintă noi şi pentru a genera o creştere suplimentară în 2023.

Cea mai importantă piață de desfacere pentru cei de la BMW M s-a dovedit din nou a fi cea din Statele Unite ale Americii. Apoi, cifre foarte bune de vânzări au mai fost înregistrate și pe piața locală din Germania, dar și în Marea Britanie.

„Entuziasmul comunităţii M pentru performanţe puternice din punct de vedere emoţional pe şosea şi pe circuit ne-a impulsionat de-a lungul întregului an aniversar”, spune Franciscus van Meel, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW M, prin intermediul unui comunicat de presă emis recent. „Acest lucru este exprimat şi într-un nou record de vânzări pentru automobilele BMW M, care ne oferă o perspectivă pozitivă pentru 2023.”

BMW i4 M50, cel mai bine vândut automobil BMW M

În acelaşi timp, 2022 marchează începutul cu succes al BMW M GmbH în era mobilităţii electrice, cel mai vândut automobil BMW M din 2022 fiind modelul electric BMW i4 M50. BMW i4 M50 este alimentat de un motor electric atât pe puntea faţă, cât şi pe cea spate, care împreună generează o putere maximă de 400 kW/544 CP.

Livrarea de putere perfect coordonată a celor două motoare electrice şi reglarea suspensiei independente asigură o experienţă de condus tipică M, caracterizată prin dinamică, agilitate şi precizie, care s-au dovedit a fi o adevărată atracţie de încă de la început.

Lansarea cu succes a noului BMW M240i xDrive Coupé în 2022 s-a dovedit a fi un punct important în segmentul maşinilor de performanţă. Noua ediţie a modelului compact cu două uşi este propulsată de un motor cu şase în linie, de 275 kW/374 CP, şi este disponibilă acum şi cu tracţiune spate clasică.

Pe parcursul anului 2023, divizia BMW M îşi va continua ofensiva de produse, printre altele, cu primul automobil electrificat de înaltă performanţă, BMW XM, şi BMW i7 M70, un automobil BMW M bazat pe modelul electric BMW i7. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide