DN-1 este blocat. Cozile de mașini se întind pe mai mulți kilometri pe Valea Prahovei

Autor: David Andrei 16 aug. 2020 Știri auto
DN-1 este blocat. Cozile de mașini se întind pe mai mulți kilometri pe Valea Prahovei

Fluxul mare de turiști a blocat DN-1. Polițiștii restricționează accesul pe drumul national și le recomandă șoferilor rute alternative.

Mai multe echipaje de poliție încearcă, la această oră, să fluidizeze traficul pe DN-1. Pentru a da timp traficului să revină la normal, la ieșirea din Brașov, oamenii legii le recomandă șoferilor DN-1A ca rută alternativă.

S-au format cozi de de kilometri întregi în stațiunile Bușteni și Sinaia, dar și în zona localităților Nistorești și Comarnic, informează Centrul INFOTRAFIC.

Rute alternative pentru a evita blocajul de pe DN-1

Șoferii care revin în această seară în Capitală trebuie s știe că pot apela la mai multe rute alternative pentru a evita blocajele formate pe DN-1.

  • DN 71 Sinaia – Târgoviște – București
  • DN 73 Râșnov – Câmpulung – DN 72A – Târgoviște – DN 71 – București
  • DN 73 Râșnnov – Câmpulung – Pitești – Autostrada București-Pitești A1 – București
  • Cheia – Ploiești – Autostrada A3 București-Ploiești – București

Polițiștii le recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de drum, să respecte indicațiile oamenilor legii prezenți la fața locului în vederea fluidizării traficului și să conducă preventiv.

Aglomerație și pe drumul spre munte la începutul weekend-ului

Centrul INFOTRAFIC a raportat blocaje rutiere pe DN-1 și la începutul acestui weekend. Bucureștenii speriați de aglomerația de pe litoral au luat drumul muntelui.

Aplicațiile de monitorizare a traficului arătau, vineri seara, viteza medie de deplasare pe Valea Prahovei de 4 km/h. Șoferii au petrecut ore întregi pe raza localității Comarnic, dar și între Bușteni și Predeal.

Autostrada către munte, un vis posibil?

În urmă cu șapte luni, premierul Ludovic Orban promitea că autostrada spre munte poate fi gata în aproximativ 5 ani dacă PNL rămâne la guvernare.

“Trebuie revizuit de urgență studiul de fezabilitate și pornite licitația și finanțarea din buget. Asta e soluția mea, care e cea mai simplă. Sunt cei mai mari indici de trafic pe DN1”, spunea premierul în luna ianuarie. Proiectul pare însă, să fi intrat într-un nou impas.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide