Duster coupe? Da, făcut de ruşii de la Lada!

Autor: Adrian Mihălţianu 03 mart. 2014 Știri auto

Duster e vândut cu sigla Dacia în Europa şi în câteva ţări din nordul Africii. Însă Duster se vinde şi în alte părţi ale lumii (America de Sud, Rusia sau India) cu siglă Renault, fiind un model cu un foarte bun succes comercial.

Recent, şi Nissan a anunţat lansarea noului Terrano, un SUV compact pentru pieţe precum India, care nu e altceva decât Duster cu un look mult schimbat în faţă şi în spate, precum şi cu un interior puternic modificat.

Oare aceasta va fi identitatea vizuală a viitorului SUV Lada? E mai sexy decât Duster

Iar lucrurile nu se vor opri aici, pentru că planurile constructorului rus Lada de a realiza un SUV compact modern sunt cunoscute de câţiva ani deja. Ba chiar au fost confirmate de conceptul din 2012, Lada X-Ray, un SUV-coupe cu un design foarte interesant.

Pe de altă parte, Lada face deja parte din alianţa Renault-Nissan, deci este de aşteptat să folosească o platformă tehnică deja existentă. Nu trebuie să fim genii pentru a ne da seama că viitorul SUV Lada cel mai probabil va utiliza platforma tehnică a lui Duster.

”Dacă Duster-ul nu va fi la fel de bun ca Niva, ştiţi ce vă aşteaptă…”

Dar, pentru că Duster e vândut deja în Rusia cu siglă Renault, există zvonuri că SUV-ul produs de Lada va urmări îndeaproape stilul conceptului X-Ray, deci va fi o propunere cu aere sportive, menită a atrage în primul rând publicul tânăr. Sau, cu alte cuvinte, o propunere mult mai accesibilă decât Evoque sau noul Macan.

De altfel, sportivitatea nu este ceva nou pentru Lada – modelul Granta este propus într-o versiune Sport de 120 CP, iar de câţiva ani producătorul rus activează chiar în campionatul WTCC.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide