DTO Rally a încheiat prima participare în Campionatul Mondial de Raliuri la volanul unui Citroen C3 Rally 2

Autor: Ionuț Vîlciu 18 sept. 2023 Știri auto

DTO Rally a fost prezentă în perioada 7-10 Septembrie 2023 la WRC Acropolis Rally. Echipa și-a îndeplinit obiectivul în prima participare din Campionatul Mondial de Raliuri.

După multiple sezoane în România și participări ocazionale în etape internaționale, două echipaje au luat startul în „Raliul Zeilor” din Grecia, o cursă renumită pentru dificultatea sa, dar și pentru duritatea probelor speciale.

Două echipaje, formate din Cristian Dolofan și Traian Pavel, respectiv Eugen Cărăgui și Robert Fus au concurat cu modele Citroen C3 Rally2 în cadrul categoriei RC2, unde 34 de echipaje s-au aliniat la start. Întreg programul și ritmul dintr-o etapă de Campionat Mondial au fost complet noi pentru echipajele DTO Rally, acestea având de parcurs trei zile pline de recunoașteri înaintea startului efectiv în raliul de macadam din Grecia.

Acropolis Rally a programat 15 probe speciale în centrul Greciei, cu multiple provocări noi pentru echipaje: drumuri cu noroi sau treceri prin apă după ploile abundente din zilele precedente cursei, probe speciale lungi și cu o suprafață dură. Competiția a început cu superspeciala de lângă Atena, unde fanii au aplaudat evoluția echipajelor românești pe traseul amenajat în Portul Piraeus, ca mai apoi adevăratele probe speciale de macadam să înceapă a doua zi. În categoria RC2, dedicată modelelor Rally2, cele două echipaje DTO Rally au obținut timpi competitivi, reușind să urce constant în clasament de-a lungul celor cinci probe programate vineri.

Obiectiv îndeplinit pentru DTO Rally Team

Cristian Dolofan și Traian Pavel au încheiat Acropolis Rally Greece pe locul 29 în clasamentul general, în timp ce în categoria RC2, dedicată modelelor Rally2, echipajul a ocupat locul 12. Pentru cei doi, planul cu care au pornit în prima cursă WRC a fost îndeplinit, ajungând la finalul raliului fără probleme tehnice și cu un bagaj nou de cunoștințe.

„A fost prima noastră participare la o etapă de Campionat Mondial și cu siguranță nu va fi ultima. Am rămas impresionați, deoarece a fost o experiență complet diferită față de ceea ce am avut parte până acum în Campionatul Național. Organizarea, securitatea și regulile impuse într-o astfel de competiție sunt atent stabilite și respectate până în cele mai mici detalii, iar aceste lucruri confera concurenților încrederea necesară pentru a lua startul în cursă. Noi am încercat să fim competitivi și să obținem un rezultat cât mai favorabil. Consider că am avut o evoluție bună, Citroen-ul C3 Rally2 a mers foarte bine și am reușit să ținem pasul cu ritmul alert impus de competiție.” a spus Cristian Dolofan la finalul cursei din Grecia.

Eugen Cărăgui și Robert Fus au avut parte de un final nedorit. O problemă tehnică cu alimentarea mașinii de concurs i-a obligat pe cei doi să se oprească înaintea probelor de duminică, când erau pe cale să încheie pe locul 11 în clasamentul RC2.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Citroen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide