Tesla detronează BMW și Mercedes-Benz și devine cea mai bine vândută marcă premium din Statele Unite

Autor: Adrian Somai 18 aug. 2022 Știri auto

Tesla a fost cea mai bine vândută marcă premium pe piața auto din Statele Unite ale Americii în primele șase luni ale acestui an.

După ce a anunțat cifre de vânzări peste așteptări și un profit record de aproximativ trei miliarde de euro după primul trimestru al acestui an, Tesla a continuat parcursul bun și în următoarele trei luni. Astfel, Tesla a detronat rivalii BMW, Mercedes-Benz sau Lexus și a devenit acum cea mai vândută marcă premium pe piața din Statele Unite în prima jumătate a anului. Constructorul american a vândut aproape 230.000 de unități noi în aceasta perioadă, putându-se lăuda acum cu o cotă de piață de 68% pe piața mașinilor electrice din SUA.

Interesul americanilor pentru mașinile produse de producătorul deținut de Elon Musk este evident, cifrele de vânzări crescând spectaculos de la un an la altul. Dacă în prima jumătate a anului precedent Tesla raporta o cifră de vânzări de numai 142.000 de unități, vânzările constructorului au ajuns acum la aproape 229.000 de mașini.

Cifre în scădere pentru BMW și Mercedes-Benz

Rivalii celor de la Tesla din segmentul premium nu o duc prea bine în acest an în Statele Unite, cifrele lor de vânzări fiind în scădere. Pe locul secund în topul vânzărilor se află BMW, producătorul bavarez înregistrând o cifră de vânzări de aproape 158.000 de unități noi, în scădere cu 13 procente în raport cu aceeași perioadă a anului precedent.

Pe ultima treaptă a podiumului îi regăsim pe cei de la Lexus, care au vândut circa 133.600 de unități, de asemenea în scădere față de anul trecut. Top 5 continuă cu Mercedes-Benz, cu 133.500 de mașini vândute în primele șase luni ale anului, respectiv cu Audi, cu aproape 83.500 de unități comercializate. Ambii constructori germani au înregistrat, așadar, cifre de vânzări în scădere față de 2021.

Cel mai bine vândut model din Statele Unite în prima jumătate a anului a fost Tesla Model Y, cu puțin peste 103.000 exemplare comercializate, urmat fiind de Tesla Model 3, cu puțin peste 97.000 de unități trimise către clienți. Pe locul al treilea în acest top se află Ford Mustang Mach-E, model vândut în puțin peste 18.000 de exemplare.

Sursa: Carscoops 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tesla


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide