Este oficial: noua Honda Civic Type R va debuta pe 14 ianuarie

Autor: Mihai Morcovescu 24 dec. 2021 Știri auto

Constructorul nipon Honda a anunțat că va aduce la Salonul Auto de la Tokyo prototipul legendarului hot-hatch Civic Type R. Aceasta va fi prima apariție în public modelului înainte de debutul versiunii de serie, care a fost confirmat pentru anul 2022.

În cele mai recente fotografii publicate de Honda, sportiva niponă este acoperită cu același camuflaj în trei culori roșu-alb-negru din timpul testelor de la Suzuka. Cu toate acestea, se pot observa câteva dintre detaliile estetice specifice unui Type R, inclusiv logo-ul.

Noua Honda Civic Type R va fi mai puternică

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

În ultima vreme, Honda a testat prototipul pe celebrele circuite Nordschleife și Suzuka. Japonezii au publicat un set de fotografii din culisele testelor care au avut loc pe celebrul lor circuit de Formula 1 în urmă cu aproximativ două săptămâni.

Oficialii Honda nu au dezvăluit nici de această dată specificațiile tehnice. Este de așteptat, însă, ca modelul să preia motorul patru cilindri turbo de 2,0 litri de pe modelul anterior.

Acesta producea o putere maximă de 310 CP și 400 Nm de cuplu. Resursele erau trimise către puntea față prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu șase trepte.

Nu este exclus ca noua generație Civic Type R să beneficieze, totuși, de mai multă putere pentru a se putea lupta de la egal la egal cu rivalii săi. Cert este că șasiul și electronica au fost îmbunătățite.

Acest lucru ne face să credem că viitorul Civic Type R va încerca să doboare recordurile de circuit ale predecesorului său. Ținta principală va fi recordul din „Iadul Verde” de la Nordschleife. Astfel, sportiva niponă ar putea să recâștige titlul de rege al hot-hatch-urilor FWD.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Honda


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide