Euro NCAP a premiat Volkswagen pentru sistemul „Local Hazard Warning”

Autor: ProMotor 18 mart. 2020 Știri auto

Euro NCAP a premiat compania Volkswagen pentru sistemul „Local Hazard Warning”. Germanii au primit distincția „Advanced”, premiu care nu a mai fost acordat de șase ani de către celebra organizație care testează siguranța mașinilor.

Sistemul de comunicare car-to-x al Volkswagen permite mașinilor să comunice între ele în timp real, pentru a oferi șoferului un avertisment în privința pericolelor din zona în care ciculă. Tehnologia este o dotare standard pentru noul Volkswagen Golf 8 și va fi prezentă și pe viitoarele modele ID.

Car-to-x folosiește tehnologia ITS-G5, iar mașinile echipate cu acest sistem pot transmite un semnal altor autovehicule, avertizând în privința unor eventuale defecțiuni sau opriri bruște pe carosabil, ceea ce ar putea pune în pericol siguranța rutiera.

Și alți producători au în vedere echiparea vehiculelor lor cu tehnologia ITS-G5 și, în timp, este posibil ca șoferii să primească avertismente de alte tipuri de autovehicule, cum ar fi motociclete și tractoare.

Secretarul general al Euro NCAP, Michiel van Ratingen, a declarat: „Aceasta este o zonă interesantă în ceea ce privește siguranța, ea oferă potențialul de a ajuta utilizatoriii care până acum au fost dificil de protejat, precum motocicliștii… Compania Volkswagen trebuie să fie felicitată pentru faptul că a făcut această tehnologie standard pe un vehicul foarte vândut cum este Golf.”

Avertismentele care pot fi emise și primite sunt:

– Sistem de siguranță activat pe unul din vehicule aflate în față – Emergency Electronic Brake Light (EEBL) sau Automatic Emergency Break (AEB)
– Vehicul staționar
– Vehicul cu avarie
– Accident
– Sfârșitul blocajului din trafic
– Lucrări rutiere

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen



Comentarii
Inchide