Fabrica Ford de la Craiova și-a schimbat denumirea. Noul proprietar anunță o investiție de 490 de milioane de euro

Autor: Mihai Morcovescu 01 iul. 2022 Știri auto

Acordul prin care Ford Otosan preia proprietatea fabricii Ford din Craiova, unde se produc automobile și motoare, a fost finalizat cu succes. Prin acest acord, Ford a transferat proprietatea asupra fabricii către compania turcă, permițând companiei să-și extindă operațiunile la nivel internațional.

Cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa anunță investiții masive în valoare de 490 de milioane de euro.

În urmă cu aproximativ trei luni, producătorul american anunțase că fabrica de la Craiova va asambla noua generație a modelului Courier. Acesta va fi produs atât în varianta Transit pentru transport marfă, cât și în varianta Tourneo pentru transport persoane. Modelul va intra în producție în cursul anului viitor, urmând ca un an mai târziu să primească și o versiune complet electrică.

În același timp, modelul Puma, cel mai bine vândut model al companiei din Europa, va primi în 2024 o versiune cu emisii zero. Viitorul automobil electric va fi produs la fabrica din România.

Producția la Ford Craiova va crește la peste 270.000 de unități/an

mai repede pe bicicletă decât trenurile

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Pentru a sprijini lansarea noii generații Courier, Ford Otosan va investi 490 de milioane de euro în uzina de la Craiova. Aceasta va fi implementată în următorii trei ani. Capacitatea totală de producție a fabricii din Oltenia va crește de la 250.000 la 272.000 de unități pe an.

Fabrica de la Craiova joacă un rol-cheie în planurile de electrificare ale constructorului american în Europa. Unitatea de producție din România va beneficia de experiența și de expertiza vaste ale companiei din Turcia în electrificare, proiectare de vehicule comerciale, inginerie și producție.

Expertiza și know-how-ul în domeniul electrificării se vor regăsi și în vehiculele electrice care vor fi produse la Craiova. Un exemplu în acest sens îl reprezintă recent lansatul model E-Transit.

În contextul transferului de proprietate de la Craiova a fost creată o nouă companie. Denumită Ford Romania Services SRL, aceasta integrează activitățile de vânzări și de marketing în România (Compania Națională de Vânzări).

La Craiova operează unele funcțiuni europene suplimentare precum Serviciile de Cumpărări și Contabilitate. Acestea își vor desfășura activitatea în cadrul companiei Ford România Services.

Sursa: Ford

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide