Ford a început livrările primelor exemplare Transit Courier și Tourneo Courier produse în România

Autor: Ionuț Vîlciu 08 dec. 2023 Știri auto

Ford anunță startul livrărilor pentru noile modele produse la fabrica Ford Otosan din Craiova. Primele unități Ford Transit Courier și Tourneo Courier au plecat către clienții din Europa și Turcia.

Ford Otosan a început deja încărcarea primelor garnituri de tren si trailere cu noile Transit Courier și Tourneo Courier, destinate piețelor din Europa si Turcia.

De asemenea, Ford România a invitat la fabrica Ford Otosan din Craiova primii săi clienți de Transit Courier. Aceștia au avut ocazia să viziteze fabrica și să descopere totodată procesele de producție a modelelor Ford construite în România.

Noile modele ale gamei Courier se alătură pe linia de producție modelului Ford Puma și vor dispune împreună și de versiuni complet electrice, care vor fi produse la uzina din Craiova în 2024.

Cât costă noile Ford Transit Courier și Tourneo Courier

Transit Courier poate fi comandat în două versiuni de motorizare – 1.0 EcoBoost (100 CP / 125 CP) sau 1.5 EcoBlue (100 CP), ambele cuplate la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte. Opțional, clienții pot opta pentru o cutie de viteze automată cu 7 trepte, disponibilă pentru unitatea pe benzină de 125 CP. Tourneo Courier este oferit într-o singură versiune de motorizare, pe benzină – 1.0 EcoBoost cu 125 CP, disponibil atât cu transmisie manuală cu 6 trepte, cât și cu transmisie automată cu 7 trepte.

Cel mai ieftin Transit Courier are un preț de pornire, în România, de 15.550 de euro fără TVA. Clienții ce doresc un Tourneo Courier, varianta destinată transportului de persoane, trebuie să știe că prețurile pornesc de la 18.100 de euro fără TVA.

Ford Otosan a început producția noii game Courier în luna octombrie a acestui an. Pentru a se asigura că producția noii generații a gamei Courier la uzina din Craiova decurge cum trebuie, Ford Otosan a demarat deja o investiție de 490 de milioane de euro și a desfășurat o campanie de recrutare, creând 1.300 de noi locuri de muncă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide