Noul Ford Transit Courier: Van-ul bun la toate, produs la Craiova – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 19 ian. 2024 Știri auto

Ford Courier este cel mai nou automobil produs în România. Monovolumul este disponibil atât ca mașină de transport marfă, cât și în configurație pentru transport pasageri.

Am zburat până în Barcelona pentru a testa noua gamă Courier de la Ford, mașini ce au intrat în producție la uzina din Craiova la finalul anului trecut. Acum, am avut ocazia să și conducem noile modele și vă aducem în atenție noul Ford Transit Courier, versiunea de transport marfă a noului model produs în Craiova.

Noul Ford Transit Courier va oferi trei motorizări: 1.0 benzină cu 100 CP, același motor cu 125 CP sau un motor de 1.5 litri diesel, cu 100 CP. Clienții vor avea la dispoziții transmisii manuale cu 6 rapoarte sau o automată cu 7 trepte pentru motorizarea pe benzină cu 125 CP. Gama va fi completată de o versiune electrică ce va debuta anul acesta.

Mașina a crescut în dimensiuni odată cu noua generație și are un design mai modern, cu toate că blocurile optice folosesc, în continuare, becuri cu incandescență. În funcție de echipare, mașina vine dotată cu jante de 15, 16 sau 17 inch. Fiind construită pe o arhitectură similară cu Ford Puma, mașina folosește o suspensie cu bară de torsiune pe spate și frâne cu tamburi pe aceeași punte.

Ford Transit Courier, mașina românilor muncitori

Lungimea zonei de încărcare fost mărită cu 181 mm, până la 1.802 mm, iar noua suspensie spate cu amortizoare în unghi mărește lățimea încărcăturii dintre axele roților la 1.220 mm. Aceasta înseamnă că duba compactă poate transporta acum doi europaleți. Volumul total al încărcăturii este de 2,9 m3, cu 25% mai mult decât modelul anterior. Capacitatea poate fi crescută și mai mult folosind noul perete de trecere care permite transportul de articole lungi, precum scânduri sau țevi cu lungimea de peste 2.600 mm.

Clienții pot alege acum între un model cu sarcină utilă standard sau o versiune cu sarcină utilă mai mare, prevăzută cu arcuri mai dure, pentru a gestiona sarcina utilă maximă de până la 854 kg – o creștere de peste 45% față de modelul anterior. Greutatea maximă de remorcare pentru toate variantele este de 1.100 kg.

În România, noul Ford Transit Courier are un preț de pornire de 16.900 de euro, fără TVA. Versiunea de pasageri, Ford Tourneo Courier, pornește de la 23.384 de euro, cu TVA inclus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide