Funcția inteligentă Autopilot a unei mașini Tesla i-a salvat viața unui șofer beat – VIDEO

Autor: Marius Vișan 02 aug. 2021 Știri auto
Funcția inteligentă Autopilot a unei mașini Tesla i-a salvat viața unui șofer beat – VIDEO

Consumul de alcool și condusul autovehiculelor nu ar trebui combinate, punct! În timp ce autoritățile și poliția rutieră din întreaga lume continuă să emită notificări și statistici despre cât de fatal este fenomenul, tot mai mulți șoferi nu respectă prevederile legale. Așa cum arată statisticile, în fiecare zi, tot mai multe persoane își pierd viața în accidente rutiere după ce se urcă la volan în stare de ebrietate.

Având în vedere acest fenomen, nu este de mirare că producătorii de automobile creează funcții inteligente care le permite vehiculelor să funcționeze în siguranță pe șosele, chiar dacă persoanele care le manipulează au anumite probleme la un moment dat.

Funcția inteligentă Autopilot a prevenit producerea unui accident grav

Un astfel de incident s-a întâmplat recent în Norvegia, când funcția Autopilot a unei mașini Tesla a împiedicat un șofer beat să producă un accident fatal.

Acest incident a devenit viral pe rețelele sociale. Întâmplarea a avut loc în orașul Ski, din Norvegia. Imaginile arată cum șoferul stătea la volan, inconștient, în timp ce mașina rula.

Funcția inteligentă Autopilot nu numai că a detectat faptul că șoferul nu răspundea, dar a reușit să se oprească singură mașina într-un tunel și a pornit luminile de avarie.

Se pare că bărbatul de 24 de ani a adormit la volan

Martorii care au asistat la incident au început să bată la geamul vehiculului. Nu știau ce s-a întâmplat cu șoferul, însă, după ce și-au dat seamă că nu îl pot trezi, au chemat serviciile de urgență în ajutor. Șoferul care consumase alcool a fost ulterior asistat de serviciile de urgență. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în incident.

Ulterior, șoferul a negat că a condus sub influența alcoolului, însă oamenii legii au strâns numeroase probe pentru ca permisul de conducere al tânărului de 24 de ani să fie suspendat temporar.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTube / Gail Alfar


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide