General Motors și Honda vor dezvolta împreună mașini electrice

Autor: ProMotor 04 apr. 2020 Știri auto

General Motors și Honda vor dezvolta împreună mașini electrice. Astfel, două modele Honda viitoare vor folosi platforma tehnologică și bateriile Ultium ale General Motors. În același timp, Honda va fi responsabilă pentru designul interior și exterior al mașinilor.

Intră în Galeria FOTO

Mașinile vor fi produse în fabricile GM din America de Nord, iar primele mașini vor ajunge la clienții din Statele Unite și Canada începând din 2024. Chiar dacă vor folosi o platformă GM, viitoarele modele electrice japoneze vor păstra caracterul tipic al mărcii Honda.

De asemenea, viitoarele modele vor dispune de tehnologiile de asistare a conducerii dezvoltate de General Motors, cunoscute sub denumirea de Super Cruise. Denumirile comerciale în cazul mașinior Honda va păstra însă brandingul specific al mărcii japoneze.

General Motors și Honda au început un parteneriat  în domeniul electrificării încă din 2013, când cei doi mari producători au început să dezvolte împreună tehnologie pentru mașini cu pile de combustie (FCEV). De asemenea, cei doi giganți auo au colaborat la dezvoltarea conceptului Cruise Origin, un van electric cu conducere autonomă prezentat în ianuarie. Cu această ocazie, Honda a investit 2,75 miliarde de dolari în Cruise, subsidiara General Motors. De asemenea, s-a implicat în eforturile GM de dezvoltarea bateriilor Ultium, încă din 2018.

Honda a evitat până acum să intre pe segmentul mașinilor electrice, insistând că modelele hibride sunt o alternativă mai bună. Honda-e, primul model electric al mărcii japoneze, a fost prezentat în Europa în ianuarie, dar acesta nu va ajunge și pe continentul american.

De cealaltă parte, General Motors au deja o experiență bogată cu modele electrice, cu un program de investiții de 20 de miliarde de dolari pentru dezvoltarea de modele electrice până în 2025. În următorii doi ani, compania americană plănuiește să lanseze nu mai puțin de 20 de modele electrice.

Bateriile sale Ultium, produse în colaborare cu LG Chem la o fabrică din Ohio, sunt suficient de avansate pentru a permite o autonomie de circa 650 km în cazul unei mașini ca Chevrolet Bolt, care poate parcurge în prezent circa 400 km cu baterii convenționale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide