Genesis G80 este un rival spectaculos pentru Audi A7 Sportback

Autor: ProMotor 05 mart. 2020 Știri auto

Genesis G80 urmează să fie lansat spre finalul acestei luni, dar putem admira acum primele imagini cu viitorul sedan de lux din portofoliul Hyundai. După cum se poate vedea din primele fotografii, Genesis G80 este un rival spectaculos pentru Audi A7 Sportback, cu un design simplu, dar impresionant, pe care Genesis îl numește „Athletic Elegance”.

Intră în Galeria FOTO

În partea frontală, grila stil „blazon” este încadrată de farurile cvadruple pe care le-am văzut și pe SUV-ul GV80. Partea din spate este însă cea care polarizează atenția, ajutată de linia fluidă a acoperișului care îi conferă personalitatea de coupe cu patru portiere. Despre această linie „parabolică”, care pornește de la aripile față și continuă, cei de la Genesis spun că evocă „eleganța mașinilor clasice de altădată”.

Interiorul este familiar, fiind deja cunoscut de la GV80, cu volanul în două tonuri și panoul de instrumente digital. Ecranul sistemului de infotainment este îngust, având o diagonală de 14,5 inchi, sub acesta fiind gurile de ventilație, integrate în linia planșei de bord. Ornamentele din lemn încălzesc atmosfera la bordul lui Genesis G80, acestea fiind condimentate cu elemente high-tech pentru controlul diferitelor funcții, dar și ornamente cu finisaj metalic. Selectorul cutiei de viteze automate este unul rotativ, integrat în consola centrală.

Genesis nu a oferit detalii tehnice, păstrând totul pentru momentul lansării oficiale. Totuși, mențiunea că va folosi noua platformă, împreună cu toate sistemele de siguranță moderne înseamnă că nu sunt diferențe majore din acest punct de vedere față de SUV-ul GV80.

Așteptăm, astfel, o unitate turbo pe benzină, cu patru cilindri, având cilindreea de 2,5 litri. Aceasta dezvoltă o putere maximă de 306 CP. Pentru cei care doresc mai multă putere, o unitate V6 de 3,5 litri, cu 375 CP ar trebui să ofere suficientă satisfacție. Pentru piețele care încă mai permit comercializarea motoarelor diesel, Genesis oferă o unitate de 3,0 litri care dezvoltă 278 CP.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide