Glumă sau adevăr? Elon Musk ar dori să cumpere Coca-Cola pentru a „pune cocaina înapoi” în băutura răcoritoare

Autor: Cristian Gubandru 29 apr. 2022 Știri auto
Glumă sau adevăr? Elon Musk ar dori să cumpere Coca-Cola pentru a „pune cocaina înapoi” în băutura răcoritoare

Elon Musk, șeful Tesla, a postat pe Twitter că ar dori să cumpere Coca-Cola pentru a „repune cocaina în băutură”.

Postarea lui Musk a venit la două zile după ce miliardarul a achiziționat Twitter printr-o tranzacție de 44 de miliarde de dolari.

„Să facem Twitter distractiv maxim!”, a postat pe Twitter la mai puțin de o oră după ce și-a exprimat planurile pentru compania de băuturi.

În timp ce comentariile lui Elon Musk despre Coca-Cola au fost probabil ironice, ele spune un adevăr istoric.

Potrivit Institutului Național pentru Abuzul de Droguri, cocaina era legală în 1885, când John Pemberton, un farmacist din Atlanta, a preparat pentru prima dată băutura.

La acea vreme, rețeta lui Pemberton includea un extract de cocaină obținut din frunze de coca. El a descris băutura ca fiind un „medicament brevetat” și „un tonic pentru creier”.

Un articol din 1988 din New York Times despre The Coca-Cola Company a raportat, de asemenea, cum cocaina a fost inclusă inițial în băutură, dar a fost eliminată la începutul anilor 1900.

Tweetul lui Elon Musk despre Coca-Cola a devenit viral

De când a fost anunțată achiziția Twitter de către Musk, mulți dintre utilizatorii platformei i-au trimis sugestii acestuia despre ce companii ar trebui să cumpere.

Un utilizator a scris că Musk ar trebui să „cumpere Fox” pentru a obține un alt sezon din serialul „Firefly”.

Potrivit revistei Forbes, Musk este cea mai bogată persoană din lume, cu o avere netă estimată la 273,6 miliarde de dolari, datorată în mare parte acționariatului său la producătorul de vehicule electrice Tesla, pe care îl conduce. El conduce, de asemenea, firma aerospațială SpaceX.

”Libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democrații funcționale, iar Twitter este agora digitală în care sunt dezbătute chestiuni vitale pentru viitorul omenirii”, a declarat Musk într-o declarație în care a anunțat acordul.

”De asemenea, vreau să fac Twitter mai bun ca niciodată, îmbunătățind produsul cu noi caracteristici, făcând algoritmii open source pentru a crește încrederea…”, a mai adăugat el, informează bbc.com

”Twitter are un potențial extraordinar – aștept cu nerăbdare să lucrez cu compania și cu comunitatea de utilizatori pentru a-l debloca”.

Elon Musk are peste 80 de milioane de urmăritori pe Twitter, dar și un trecut controversat pe această platformă.

În anul 2018, autoritățile de reglementare financiară din SUA l-au acuzat că i-a indus în eroare pe investitorii Tesla cu tweet-urile sale. Aceste acuzații ar fi fost soluționate printr-o înțelegere de 40 de milioane de dolari, acuzații pe care Musk continuă să le nege.

Sursa: Business Insider

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide